Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Τι τον ρώτησαν για την Ελλάδα και “έσκασε” στα γέλια

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Τι τον ρώτησαν για την Ελλάδα και “έσκασε” στα γέλια

“Είναι ο κ. Σόιμπλε πρωθυπουργός της Ελλάδας;” ρώτησαν τον εκπρόσωπο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Μάρτιν Γέγκερ και εκείνος ξέσπασε (δις) σε γέλια.

Αστείο δεν το λες. Άρα μάλλον ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ή δεν έχει καθόλου χιούμορ ή έχει μια περίεργη αίσθηση αυτού.

Γιατί εκ της θέσεώς του θα έπρεπε να ξέρει όμως ότι με μια τέτοια ερώτηση, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιο σκοπό κι αν έχει, δεν μπορείς να γελάς. Όχι δυο φορές, ούτε μια…

“Είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επί της ουσίας πρωθυπουργός της Ελλάδας” ρώτησε Γερμανός δημοσιογράφος τον εκπρόσωπο του Σόιμπλε. Κι εκείνος αντί να παραμείνει σοβαρά και να απαντήσει ανάλογα σε μια τέτοια ερώτηση, έκανε μια μικρή παύση και μετά ξέσπασε σε γέλια. “Όχι δεν είναι” απάντησε, πάντα γελώντας.

“Γιατί όχι;” επέμεινε ο δημοσιογράφος. Και ο Μάρτιν Γέγκερ γέλασε ξανά, αυτή τη φορά περισσότερο. «Ο υπουργός Οικονομικών κάνει ό,τι μπορεί σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του, σε συνεργασία με την Τρόικα και φυσικά εννοείται πως ό,τι κάνει συμβαδίζει με τους θεσμούς», είπε.

Δείτε το video ΕΔΩ (το επίμαχο σημείο μετά το 02:00)

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε