Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκτός πολυνομοσχεδίου το φορολογικό των αγροτών;

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ενταχθεί στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη (και το οποίο “τρέμει” η κυβέρνηση το φορολογικό των αγροτών άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

«Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το φορολογικό των αγροτών στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή» είπε ο κ. Αποστόλου σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, προσθέτοντας πως «είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε σταδιακά μέχρι το 2017 και μέσα από προϋποθέσεις, από συζητήσεις που έχουν σχέση με το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη να δούμε πως θα διαχειριστούμε φορολογικά τις ενισχύσεις του αγροτικού χώρου».

Μάλιστα, ζήτησε από τους αγρότες να έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. «Να ξέρουν οι αγρότες ότι θα δώσουμε τη μάχη και να μας έχουν εμπιστοσύνη, όπως μέχρι σήμερα. Βλέπουν τι μάχες δίνονται και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εδώ, και δεν θα υπάρχουν αυτές οι επιπτώσεις που δημοσιοποιούνται. Να μην ανησυχούν, αλλά θα προσπαθήσουμε».

Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά σε εκβιασμό. «Νομίζω ότι αντιλαμβάνονται οι αγρότες ότι μπροστά στον γκρεμό που βρεθήκαμε και στον εκβιασμό “ή υπογράφετε ή οδηγείστε σε χρεοκοπία”, καταλαβαίνετε ότι ήταν μονόδρομος (…)Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, να μην ανησυχούν. Επιπτώσεις τουλάχιστον ούτε τη φετινή χρονιά ούτε τη επόμενη επιπλέον θα υπάρξουν -από αυτές που μέχρι σήμερα υπάρχουν- δεν θα φανούν για τον αγροτικό χώρο…

Έχουμε τον χρόνο να τα δούμε με ψυχραιμία και κυρίως και με ισοδύναμα, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις πως θα βοηθήσουμε τους αγρότες να μην επηρεαστούν. Όμως θα συνεχίσουμε όλοι μαζί μια διαδικασία να κρατήσουμε έναν χώρο, να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις από αυτή τη θύελλα που βιώνουμε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε