Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κατρούγκαλος: Η συμφωνία δεν είναι Βάρκιζα γιατί δεν παραδώσαμε τα όπλα!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Αίσθηση προκάλεσε η φράση με την οποία επέλεξε ο Γιώργος Κατρούγκαλος να υπερασπιστεί τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, εξαιτίας της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί στα δυο και η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή.

Κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο μετά τον ανασχηματισμό αναλαμβάνει διαδεχόμενος τον Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε έκκληση για ενότητα της πολιτικής Αριστεράς παρά τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν.

«Γιατί δεν είναι Βάρκιζα αυτή η συμφωνία που υπογράφτηκε, γιατί δεν παραδόθηκαν τα όπλα, στην περίπτωση αυτή η κυβερνητική εξουσία, που δεν ταυτίζεται με την πραγματική αλλά είναι όπλο», τόνισε και σημείωσε πως «η πολιτική και κοινωνική Αριστερά πρέπει να υπερασπίσει το όπλο αυτό» ώστε «να μην είναι παρένθεση η κυβέρνηση της Αριστεράς».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος χαρακτήρισε τη συμφωνία «αναγκαστική υποχώρηση που έπρεπε να γίνει για να σώσει τη χώρα» και πρόσθεσε πως δεν θα γίνει «νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού».
Έθεσε ως στόχο τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, λέγοντας πως «είναι δική μας υποχρέωση να λύσουμε το ασφαλιστικό όχι των ξένων» αλλά και των εργασιακών σχέσεων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε