Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: Με εξόργισε ο Τσίπρας – Οι Έλληνες δοκίμασαν την υπομονή μας

Με τον καλό λόγο στο στόμα πάντα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, λίγες ώρες μετά την επανεκλογή του στην προεδρία του Eurogroup "στόλισε" τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Ελλάδα γενικότερα και δεν δίστασε να πει πως δεν συμπαθεί την ελληνική κυβέρνηση!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έχει ξεπεράσει κάθε όριο το θράσος ορισμένων Ευρωπαίων αξιωματούχων, που το μόνο που κάνουν είναι να μη σέβονται τους εταίρους τους και το θεσμικό τους ρόλο. Τρανό παράδειγμα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος (επανεκλεγής μάλιστα) του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η Ελλάδα δοκίμασε τα όρια της υπομονής και της κατανόησης της Ευρώπης είπε ο Ντάισελμπλουμ και τόνισε ότι του προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε “όμορφες” αλλά ψεύτικες υποσχέσεις στον ελληνικό λαό.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Nieuwsuur της ολλανδικής τηλεόρασης, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από την προβολή της, ο Ντάισελμπλουμ τόνισε επίσης ότι θέλει η Ελλάδα να λάβει την υποστήριξη που χρειάζεται, επέμεινε όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι τακτικές του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά δυσκόλεψαν τα πράγματα.

“Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εάν διεξαγάγαμε δημοψηφίσματα στις άλλες 18 χώρες για το εάν έπρεπε να δώσουμε περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πιο εντυπωσιακό και πολύ πιο αρνητικό από το 60% που ψήφισε στην Ελλάδα”, είπε ο Ντάισελμπλουμ.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα προκάλεσε “τεράστια δυσπιστία και απογοήτευση” στα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

“Εξοργίστηκα λόγω των όμορφων υποσχέσεων που έγιναν στον πληθυσμό της Ελλάδας οι οποίες δεν ήταν αλήθεια. Δεν μπορείς να υπόσχεσαι πράγματα που δεν μπορείς να καταφέρεις”, είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε ότι η οικονομία της Ελλάδας θα γίνει ισχυρότερη αφού εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η συμφωνία σε αντάλλαγμα για τον δανεισμό της.

“Είναι μια δύσκολη συμφωνία για την ελληνική κυβέρνηση… Δεν έχω καμιά συμπάθεια στην ελληνική κυβέρνηση, όμως τρέφω συμπάθεια στον πληθυσμό της Ελλάδας”, πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ: Αναλαμβάνουν καθήκοντα οι 4 νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι - Κανελλοπούλου, Νασιμπιάν, Λαγκαδιανός και Δαμιανού
Τον συντονισμό της ομάδας των αναπληρωτών εκπροσώπων αναλαμβάνει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας παρουσίας του κόμματος
Το σήμα της ΝΔ
ΠΑΣΟΚ: Ο καφές στο Κολωνάκι που έφερε «αναταραχή» στην Κεντροαριστερά και η επιχείρηση «ανάδειξη των πρωτοκλασάτων»
Το ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ απενοχοποίησε την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη
Το χαρτί της εντιμότητας παίζει η ΕΛΑΣ απέναντι στην κυβέρνηση των σκανδάλων
Με επίκεντρο τη διαφάνεια, τους ελέγχους και τη λογοδοσία, η Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα συνδέει τις κυβερνητικές υποθέσεις με μια συνολικότερη κρίση θεσμών - «Ρεκόρ διαφθοράς» καταγγέλλει η Θεώνη Κουφονικολάκου, ενώ προτείνει σύστημα ελέγχου των δημόσιων συμβάσεων με τεχνητή νοημοσύνη
Αλέξης Τσίπρας 5
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 12
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 94