Πολιτική

Βαρουφάκης: Τα 6 του ναι στο “Όχι” του δημοψηφίσματος

Με μια ανάρτηση στο προσωπικό blog του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, επισημαίνει για το δημοψήφισμα της Κυριακής «ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ - σε 6 σύντομα σημεία».

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κείμενο που ανήρτησε ο υπουργός έχει ως εξής:

1. Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε συμφωνία επειδή οι δανειστές (α) αρνήθηκαν να αναδιαρθρώσουν το μη βιώσιμο χρέος και (β) επέμειναν ότι το χρέος πρέπει να το πληρώνουν οι ασθενέστεροι των πολιτών, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

2. Το ΔΝΤ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, πολλές άλλες κυβερνήσεις, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία των οικονομολόγων, θεωρούν – όπως κι εμείς – ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί.

3. To Eurogroup έχει, τον Νοέμβριο του 2012, παραδεχθεί ότι το χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί όμως αρνείται να δεσμευτεί για αυτό.

4. Από την στιγμή που ανακοινώσαμε το Δημοψήφισμα, η επίσημη Ευρώπη έχει σηματοδοτήσει εμπιστευτικά πως είναι έτοιμη να συζητήσει την αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό καταδεικνύει πως ακόμα και η επίσημη Ευρώπη θα καταψήφιζε την… δική της «τελική» πρόταση.

5. Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι ασφαλείς. Η τακτική των δανειστών βασίζεται στον εκβιασμό με κλείσιμο των τραπεζών. Η σύγκρουση οφείλεται σε αυτή τους την επιλογή και σε καμία περίπτωση στο ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει εμπόδια στη συμφωνία ή πειραματίζεται με την ιδέα εξόδου και υποτίμησης. Η θέση της Ελλάδας στο ευρώ και στην Ευρώπη είναι αδιαπραγμάτευτη.

6. Το μέλλον θέλει μια περήφανη Ελλάδα στο ευρώ και στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ένα μεγάλο ΟΧΙ την Κυριακή που θα μας δώσει τη δύναμη να διαπραγματευτούμε το χρέος καθώς και τη διανομή των βαρών μεταξύ των εχόντων και των αδύναμων συμπολιτών μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 101
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 114
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12