Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ζωή και… κότα για την Επιτροπή χρέους! 50€ την ημέρα και χωρίς… παραστατικά για τον Τουσέν

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φαίνεται πως είναι… large! Και φαίνεται επίσης πως “λεφτά υπάρχουν” για την επιτροπή Αλήθειας Χρέους και τους εκλεκτούς της Προέδρου της Βουλής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Eric Toussaint που θα πάρει 50€ ανά μέρα και χωρίς παραστατικά για τη… βοήθειά του.

Όλα αυτά δεν τα λέει κανένας… “εχθρός” της κυβέρνησης ή της Προέδρου της Βουλής αλλά προκύπτουν από τα έγγραφα που ανέβηκαν στη Διαφάνεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο Ερίκ Τουσέν που ήρθε για να συμμετάσχει στην Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος, θα πληρωθεί 50€ την ημέρα και μάλιστα χωρίς παραστατικά.

Όπως αναφέρει το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 8956, ο Βέλγος επιστήμονας θα πληρωθεί 1.150 ευρώ για τις 23 μέρες που μας… προσέφερε τις υπηρεσίες του!

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, σύμφωνα με το έγγραφο, αποφασίζεται η «καταβολή από το Τμήμα Πάγιας Προκαταβολής της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών ποσού χιλίων εκατό πενήντα ευρώ (1150€) στον κ. Eric Toussaint για την κάλυψη των ημερησίων αναγκών διαβίωσής του καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα, ήτοι 23 ημέρες προς 50€/ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την απαραίτητη προσκόμιση δικαιολογητικών».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Και δεν είναι μόνο αυτό: στον κ. Τουσέν η Βουλή πολλές φορές έχει παραχωρήσει αυτοκίνητο με οδηγό για τις μετακινήσεις του.
Ο Βέλγος επιστήμονας ήταν παρών στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης κατά τη θυελλώδη συνεδρίαση για την ψήφιση των προαπαιτούμενων που απαιτούνταν για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για μια νέα συμφωνία χρηματοδότησης.

Αντίθετα με τον κ. Τουσέν που δεν προσέφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής δεν θα αμειφθούν καθώς συμμετέχουν οικειοθελώς μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η Βουλή όμως πλήρωσε, τις περισσότερες φορές, τα έξοδά τους είτε στο εστιατόριο της Βουλής είτε εκτός αυτής.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση που επίσης αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η Βουλή πλήρωσε κάτι περισσότερο από 12.000€ για να πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια και τα… ταξί από και προς το αεροδρόμιο για τα μέλη της Επιτροπής, το διάστημα Μαΐου – Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε