Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη

Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 8-5 το αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Ελένη Τουλουπάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους δικαστές της μειοψηφίας που ψήφισαν υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης περιλαμβανόταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου Βασιλική Ηλιοπούλου.

Ωστόσο όπως ανέφερε η πρόεδρος «η πλειοψηφία έκρινε ότι δεν υφίσταται σημαντικό δημόσιο συμφέρον, αλλά και πως το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε σχέση με τη μεγάλη υπόθεση».

Από την πλευρά της η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα, αναφέροντας: «Στην προκειμένη περίπτωση δεν βρίσκω λόγους για τους οποίους να μη συναινέσω. Δεδομένου ότι δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την πολιτική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η δίκη δεν περικλείει δημόσιο συμφέρον. Ορισμένα τεχνικά θέματα και το εάν θα υπάρχει ολική ή μερική κάλυψη αν το δικαστήριο,το αποφασίσει θα τα δούμε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1