Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ειδικό Δικαστήριο: Δεύτερη συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Ειδικό Δικαστήριο: Δεύτερη συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο και Τουλουπάκη

Συνεχίζεται σήμερα (22.09.2022) στον Άρειο Πάγο, το Ειδικό Δικαστήριο, με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. Το Ειδικό Δικαστήριο θα συνεδριάσει για δεύτερη φορά, με την ώρα έναρξης να έχει οριστεί στις τρεις το μεσημέρι.

Κι αυτή τη φορά η διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο να αναμένεται να συνεχιστεί με ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Ελένη Τουλουπάκη. Ήδη, κατά την πρώτη συνεδρίαση, οι δικηγόροι υπεράσπισης της Ελένης Τουλουπάκη, υπέβαλαν αίτημα προκειμένου να διακοπεί η δίκη για να προσκομιστούν έγγραφα που αφορούν την αναρρωτική άδεια δικαστή, αναπληρωματικού μέλους, ο οποίος για λόγους υγείας, δε θα συμμετέχει τελικά στην σύνθεση. Κι αυτό καθώς θέτουν θέμα μη νόμιμης συγκρότησης του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Μπορούσε να μπει το όνομα του λοιπόν στην κλήρωση; Δεν μπορεί να αγνοούσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ο άνθρωπος στερούνταν και στερείται ακόμα και των πνευματικών του ικανοτήτων. Ο μόνος που εξαπατήθηκε είναι ο πρόεδρος της Βουλής. Αυτή η βάναυση παρανομία δε μπορεί να θεραπευτεί παρά μόνο εάν το κρίσιμο χρονικό διάστημα δεν είχε αναρρωτική άδεια. Υποβάλλουμε αίτημα να ζητηθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλα τα έγγραφα που φανερώνουν από ποτέ μέχρι πότε βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια για να διαπιστωθεί αν τηρήθηκαν ή όχι οι νόμιμες διαδικασίες και να κρίνουμε αν θα καταθέσουμε ένσταση για σχετική ακυρότητα» ανέφερε κατά την πρώτη συνεδρίαση, ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη.  

Η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, έχει επιφυλαχθεί να προτείνει επί του αιτήματος ενώ εκκρεμεί και η υποβολή δήλωσης υποστήριξης της κατηγορίας από την μάρτυρα στην υπόθεση, πρώην εισαγγελέα, Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ως τον άνθρωπο που της άσκησε πιέσεις όταν χειριζόταν την υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων πάντως αναμένεται να υποβληθούν κι άλλα αιτήματα και ενστάσεις στο Ειδικό Δικαστήριο όπως και πιθανότατα να τεθεί ζήτημα τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης.

Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, πάντως, Βασιλική Ηλιοπούλου, ζήτησε να είναι σήμερα παρόντες και οι πρώτοι μάρτυρες και συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος  και Εύη Χρισοφιλοπούλου, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις