Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας από το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν πριν από λίγο την απόφαση τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Την επιβολή ποινής ενός έτους στο Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα πρότεινε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Χωρίς τέλος η κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα: «Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά» – «Να φτάσεις τα χρόνια του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ»
Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας και η ανταπάντηση της Αμαλίας
Τσίπρας και Στουρνάρας
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
46
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης