Πολιτική

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας από το Ειδικό Δικαστήριο.

Οι 13 ανώτατοι δικαστές ανακοίνωσαν πριν από λίγο την απόφαση τους για την υπόθεση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και έκριναν ένοχο το Νίκο Παππά για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία για συνέργεια στο ίδιο αδίκημα.

Την επιβολή ποινής ενός έτους στο Νίκο Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα πρότεινε ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε η υπεράσπιση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος»
«Οι ενέργειες κατατείνουν στο να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της δίκης ή να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με άλλο ασφαλιστικό μέτρο, το οποίο θα είναι η απελευθέρωση υπό όρους»
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος» 6
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για ηλεκτρικά πατίνια: Έρχεται πλήρης απαγόρευση σε ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση για τα ενοικιαζόμενα
«Αυτό το φαινόμενο που τα πετάνε ατυχήματα πάνω στα πεζοδρόμια, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι άνθρωποι, εκατοντάδες πατίνια σε κεντρικούς δρόμους, πρέπει να τελειώνει»
Ηλεκτρικά πατίνια
45
Το ΠΑΣΟΚ «ποντάρει» στην πρόταση για τετραήμερη εργασία και ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει σχετικό βίντεο στο TikTok
Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, έχουν εντοπίσει επιχειρήσεις που έχουν εσωτερικά αρχίσει να εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές και θα επιχειρήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους το αμέσως προσεχές διάστημα
Νίκος Ανδρουλάκης