Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Λιού σε Τσίπρα: Αν θέλεις ρύθμιση χρέους, κάνε μεταρρυθμίσεις

Λιού σε Τσίπρα: Αν θέλεις ρύθμιση χρέους, κάνε μεταρρυθμίσεις

Μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με Κριστίν Λαγκάρντ, Μισέλ Σαπέν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού τηλεφώνησε και στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε μια ακόμη παρέμβαση των ΗΠΑ στην ελληνική κρίση!

Ο Τζακ Λιού διεμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως αν θέλει ρύθμιση του χρέους, θα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Το ίδιο είπε και την επικεφαλής του ΔΝΤ και τους υπουργούς Γερμανίας και Γαλλίας: ζήτησε να γίνει νέα πρόταση στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει και τη μείωση του χρέους και μάλιστα άμεσα, ενώ η Αθήνα θα πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα.

Ο Αμερικανός υπουργός είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως οι πλευρές πρέπει «να εργάζονται για την επίτευξη λύσης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει τόσο τη δέσμευση για μεταρρυθμίσεις όσο και μια συζήτηση για πιθανή ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».

Οι δύο άνδρες είχαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τηλεφωνική συνομιλία, στην διάρκεια της οποίας συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ο Τζακ Λιού «τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση που θα βάζει Ελλάδα σε μια πορεία προς την μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη εντός της ευρωζώνης».

Τόνισε επίσης την ανάγκη «η Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην πορεία προς το δημοψήφισμα, συμπεριλαμβανομένης της στενής συνεργασίας με τους διεθνείς εταίρους της».

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσφέρθηκε να παραμείνουν σε στενή επαφή τις επόμενες ημέρες επανέλαβε και στον πρωθυπουργό.

Πηγή: mignatiou.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε