Πολιτική

Λαγκάρντ: Θέλετε μείωση του χρέους; Κάντε μεταρρυθμίσεις

"Πάγο" σε ένα από τα πάγια αιτήματα της Αθήνας, τη ρύθμιση του χρέους, έβαλε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η επικεφαλής του ΔΝΤ, μια μέρα μετά τη μη πληρωμή της δόσης από την Ελλάδα, τόνισε πως για να υπάρχει μείωση του ελληνικού χρέους πρέπει πρώτα να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε τι κατά τη γνώμη της πρέπει να έλθει πρώτο, οι δεσμεύσεις της Αθήνας για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων ή η ελάφρυνση του εξωτερικού χρέους της από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης, απάντησε: “Δοθέντος του πού βρισκόμαστε, υποψιάζομαι ότι θα ήταν πολύ προτιμότερο να δούμε μια σοβαρή πρωτοβουλία για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και έπειτα από αυτό να ακολουθήσει η άλλη πλευρά, μειώνοντας το ελληνικό χρέος”.

Δεδομένων των όσων έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες, η Λαγκάρντ ρωτήθηκε και για το πως αξιολογεί με την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης. “Δεν έχουμε καμία επιλογή όσον αφορά το ποιος εκπροσωπεί μια χώρα. Αντιμετωπίζουμε όλες τις εκλεγμένες κυβερνήσεις… ως θεμιτούς εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις”.

Απέφυγε επίσης να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την πιο πρόσφατη πρόταση της Αθήνας. “Έχουμε λάβει τόσες πολλές ‘τελευταίες’ προτάσεις, που έχουν επικυρωθεί, ακυρωθεί, αλλάξει, τροποποιηθεί, τις τελευταίες ημέρες, που είναι ιδιαίτερα αβέβαιο ποια θα είναι η τύχη αυτής της τελευταίας πρότασης της Αθήνας”, είπε.

Μια μεγάλη απόφαση έγινε την περασμένη Παρασκευή, είπε, αναφερόμενη στο δημοψήφισμα που αποφάσισε η κυβέρνηση. “Υπάρχει μια δημοκρατική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, και νομίζω ότι αυτό θα συμβάλλει να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, λιγότερη αβεβαιότητα για το τι θέλει ο ελληνικός λαός, και πόσο κύρος διαθέτει η ελληνική κυβέρνηση”.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το κεντρικό λογισμικό της «Ασπίδας του Αχιλλέα» θα είναι ελληνικό – Μεμψίμοιρες οι αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ
«Θα παρουσιάσουμε σήμερα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να γίνει το νησί πιο ανθεκτικό, πιο λειτουργικό και πιο ζωντανό όλο τον χρόνο» προανήγγειλε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 23
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης 5
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 85