Πολιτική

Νέα Βουλή – Ορκωμοσία: Η επαγγελματική… γεωγραφία

Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και οικονομολόγοι κρατούν τα «επαγγελματικά» σκήπτρα μιας ακόμα κοινοβουλευτικής περιόδου και συνεχίζουν την παράδοση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή της νέας Βουλής οι δικηγόροι και νομικοί αριθμούν τους 58. Με μικρή διαφορά ακολουθούν οι γιατροί, επαγγελματίες υγείας και φαρμακοποιοί που φτάνουν τους 46. Τρίτη σε δύναμη επαγγελματική τάξη με 40 μέλη αναδεικνύονται οι πάσης φύσεως μηχανικοί του Πολυτεχνείου και τους 34 «χτυπούν» οι οικονομολόγοι και λογιστές. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση ισοβαθμούν με 23 έκαστος οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Οι δηλώνοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες ανέρχονται σε 21, «δεκατριάρι» χτυπάνε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ ένας λιγότερος 12 είναι οι γεωπόνοι, οι αγρότες και οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα. Μετά ακολουθούν με 9 μέλη οι νυν και πρώην εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο, σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, 8 είναι οι εκπρόσωποι του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, όπως 8 είναι και οι πολιτικοί επιστήμονες, ενώ η «δύναμη» των πρώην ένστολοι είναι στο μισό καθώς αριθμούν τους τέσσερις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιλέγουμε τη σύγκριση αντί της σύγκρουσης – Ο κυβερνητικός απολογισμός από το 2019
«Μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια, η Ελλάδα άλλαξε σε πολλά. Από την οικονομία και την απασχόληση μέχρι την ψηφιακή λειτουργία του κράτους, την υγεία, την παιδεία και την ενίσχυση της άμυνας»
Κυριάκος Μητσοτάκης, εφαρμογή "PosoKanei" 114