Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νέα Βουλή – Ορκωμοσία: Η επαγγελματική… γεωγραφία

Νέα Βουλή – Ορκωμοσία: Η επαγγελματική… γεωγραφία

Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και οικονομολόγοι κρατούν τα «επαγγελματικά» σκήπτρα μιας ακόμα κοινοβουλευτικής περιόδου και συνεχίζουν την παράδοση.

Σύμφωνα με μια πρώτη καταγραφή της νέας Βουλής οι δικηγόροι και νομικοί αριθμούν τους 58. Με μικρή διαφορά ακολουθούν οι γιατροί, επαγγελματίες υγείας και φαρμακοποιοί που φτάνουν τους 46. Τρίτη σε δύναμη επαγγελματική τάξη με 40 μέλη αναδεικνύονται οι πάσης φύσεως μηχανικοί του Πολυτεχνείου και τους 34 «χτυπούν» οι οικονομολόγοι και λογιστές. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση ισοβαθμούν με 23 έκαστος οι δημοσιογράφοι και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Οι δηλώνοντες ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και καταστηματάρχες ανέρχονται σε 21, «δεκατριάρι» χτυπάνε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ ένας λιγότερος 12 είναι οι γεωπόνοι, οι αγρότες και οι απασχολούμενοι στον πρωτογενή τομέα. Μετά ακολουθούν με 9 μέλη οι νυν και πρώην εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο, σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, 8 είναι οι εκπρόσωποι του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών, όπως 8 είναι και οι πολιτικοί επιστήμονες, ενώ η «δύναμη» των πρώην ένστολοι είναι στο μισό καθώς αριθμούν τους τέσσερις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε