Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Είπαν ξείπαν για τα πόθεν έσχες! Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα

Είπαν ξείπαν για τα πόθεν έσχες! Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα

Τη Δευτέρα (11.05.2020) στις 12:00 το μεσημέρι θα δοθούν τελικά στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Και αυτό μετά τη θύελλα αντιδράσεων από ΜΜΕ που προκάλεσε η (αιφνιδιαστική) ανακοίνωση ότι θα δίνονταν σήμερα, Παρασκευή.

Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής να πάρει πίσω την αρχική της απόφαση και να μην ανεβάσει στο site της Βουλής τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών σήμερα το μεσημέρι.

Το πρωί της Παρασκευής, με μια ανακοίνωση που δεν περίμενε… κανείς, η Βουλή ανακοίνωσε ότι μέσα στην ημέρα θα δίνονταν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών.

Αμέσως προκλήθηκαν αντιδράσεις, αφού η κοινοβουλευτική παράδοση «απαιτούσε» την έγκαιρη ειδοποίηση των ΜΜΕ και των κοινοβουλευτικών συντακτών για την ημέρα που θα δίνονταν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες.

Τα πόθεν έσχες που, τελικά, θα δοθούν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα είναι του 2019 (χρήσης του 2018). Συνολικά, θα δοθούν 1.072 δηλώσεις.

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Με την ανακοίνωση της Βουλής επισημαίνεται ότι η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις