Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Πόλεμος” Σταμάτη – ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν

“Πόλεμος” Σταμάτη – ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνία Τσίπρα – Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημήτρη Σταμάτη και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για την επικοινωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάνουν λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και πιστεύω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Αθήνα και στην προχθεσινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απάντησε με την εύγλωττη… σιωπή του» τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα όσα είπε σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Σταμάτης καλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους χαρακτηρισμούς τους οποίους – όπως λέει – και επιστρέφει, και ζητά να απαντήσει γιατί μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του κ. Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματικών», καθώς όπως λέει «αυτή είναι η ουσία του θέματος που επιμελώς παρέλειψαν να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις νέες δηλώσεις

“Το πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι ότι ο κ. Σταμάτης επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις.
Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά και πότε σε  αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis.
Με τη στάση του αυτή, όμως, δυστυχώς για τη χώρα και τις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών μας, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι εθνικά επικίνδυνος”, ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις Σταμάτη στον ΣΚΑΪ

Όλα άρχισαν όταν ο Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι πιστεύει περισσότερο τον Ταγίπ Ερντογάν παρά τον Αλέξη Τσίπρα, για το περιεχόμενο της επικοινωνίας τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικα, ο πρωθυπουργός προκλήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή να απαντήσει αν ισχύει αυτό που έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Ταγίπ Ερντογάν, ότι στην τηλεφωνική τους επικοινωνία υποσχέθηκε την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, αλλά δεν απάντησε. Στη συνέχεια, δήλωσε ότι πιστεύει περισσότερο τον κ. Ερντογάν παρά τον κ. Τσίπρα σε αυτό το θέμα.

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε ότι αυτή η δήλωση «ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα».

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις