Πολιτική

Εισαγγελείς: Επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία Πολάκης – Παπαγγελόπουλος

Σκληρή απάντηση στους αναπληρωτές υπουργούς, Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Υγείας, Παύλο Πολάκη για τις δηλώσεις του, δίνει με ανακοίνωση της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

“Οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν” επισημαίνουν οι εισαγγελείς στην ανακοίνωση τους. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν πως οι Έλληνες εισαγγελείς τηρούν απαρέγκλιτα το Σύνταγμα, εκτελώντας όπως οφείλουν τα καθήκοντα τους.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαγγελόπουλος από το βήμα της Βουλής υποστήριξε πως στα εξοπλιστικά υπήρξε περίοδος που οι μίζες έπεφταν βροχή και κάποιοι δικαστές έκαναν πως δεν καταλαβαίνουν. Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης, για πολλοστή φορά, επιτέθηκε με έμμετρη ανάρτηση του στο Facebook για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που έκρινε αντισυνταγματικούς τους αναδρομικούς φορο-ελέγχους.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην Βουλή, στις 5.7.2017 και την «κριτική» που άσκησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας σε αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας, επισημαίνει τα εξής:

Η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας. Από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού. Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

Η Ε.Ε.Ε. καλεί όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες Εισαγγελείς.

Η Ε.Ε.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνέδριο με «αγκάθια» στο ΠΑΣΟΚ - Η ρήτρα μη συνεργασίας με τη ΝΔ, το δημοψήφισμα και οι εσωκομματικές ισορροπίες
Στο τραπέζι έχει πέσει και η προοπτική ενός δημοψηφίσματος στο εσωτερικό του κόμματος, όπως προβλέπει εξάλλου το καταστατικό του σε περιπτώσεις κρίσιμων αποφάσεων ή σημαντικών ζητημάτων
Νίκος Ανδρουλάκης / Χάρης Δούκας
Στην Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Μηνύματα και απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την εξωτερική πολιτική
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να τονίσει ότι η ΝΔ «παραμένει βαθιά πατριωτική δύναμη» αλλά.. και μια «πλατιά λαϊκή παράταξη», απαντώντας στην κριτική που έχει δεχθεί από τους Σαμαρά και Καραμανλή
Κυριάκος Μητσοτάκης
Μήνυση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου για συκοφαντική δυσφήμηση
Η προσφυγή συνδέεται με δηλώσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται οι ισχυρισμοί της ενάγουσας για συνεργασία και ανεξόφλητα τιμολόγια περίπου 16.000 ευρώ
Ζωή Κωνσταντοπούλου 15
Γιώργος Γεραπετρίτης από Γενεύη: «Σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη
Στην 61η Σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, ο ΥΠΕΞ ζήτησε στήριξη του θεσμού εν μέσω κρίσης ρευστότητας και παρουσίασε την ελληνική υποψηφιότητα για το Συμβούλιο την περίοδο 2028–2030
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει ποινικές ευθύνες για Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη στο πόρισμά της
Η πλειοψηφία κάνει λόγο για διαχρονικά και διακομματικά προβλήματα στον Οργανισμό, υπερασπίζεται τη σύσταση Εξεταστικής αντί Προανακριτικής και προβάλλει την έκταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ως ένδειξη «πλήρους διερεύνησης»
Οι Λευτέρης Αυγενάκης και Μάκης Βορίδης