Πολιτική

Εισαγγελείς κατά Πολάκη: “Στοχοποιεί δικαστικούς λειτουργούς και υπονομεύει τη Δημοκρατία”!

Μετά την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για στοχοποίηση δικαστικών λειτουργών.

Οι εισαγγελείς τονίζουν ότι τέτοιοι χειρισμοί, όπως του κ. Πολάκη υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει ότι Έλληνες Εισαγγελείς, ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής τους, ανταπεξέρχονται στο ακέραιο στο συνταγματικό τους καθήκον.

[read4more]

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων έχει ως εξής :

“Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναλάβει σε ανακοίνωσή της την αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας να σέβονται την συνταγματικώς κατοχυρωμένη Αρχή της Διάκρισης των Λειτουργιών. Οι δημόσιες αναρτήσεις του υπουργού κ. Πολάκη, οι οποίες ευελπιστούμε να απηχούν μόνο προσωπικές του απόψεις και όχι της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, διά των οποίων ψέγει, και μάλιστα ονομαστικά, εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς επειδή οι χειρισμοί τους σε εκκρεμείς υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος δεν είναι της αρεσκείας του, προδικάζοντας και υποδεικνύοντας την επιθυμητή έκβασή τους, υποσκάπτουν το δικαιϊκό οικοδόμημα της Χώρας και διακυβεύουν την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

“Ο κ. Πολάκης οφείλει να γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς, ανεξάρτητοι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις και απρόσφορες προσπάθειες χειραγώγησής τους, ανταπεξέρχονται στο ακέραιο στο συνταγματικό τους καθήκον υπερβάλλοντας εαυτόν, προκειμένου, με υψηλό φρόνημα, να υπερβαίνουν καθημερινά τις αντίξοες υπηρεσιακές συνθήκες και ελλείψεις υποδομών και προσωπικού στο χώρο της δικαιοσύνης, για τις οποίες την αποκλειστική ευθύνη φέρουν άλλοι”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέο μήνυμα Μαρινάκη στους αγρότες: «Δεν λειτουργούμε με όρους τελεσίγραφων» - Τρίτη στις 13.00 το πρώτο ραντεβού με τον πρωθυπουργό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα, υπενθυμίζοντας τις ενισχύσεις που έχουν δοθεί έως σήμερα
Παύλος Μαρινάκης
55
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά της αντιπολίτευσης για συγκάλυψη και αποκλεισμό μαρτύρων – «Αφήστε τα παραμυθάκια», «Επιλέγετε τη συσκότιση»
Οι πρώτοι που θα καταθέσουν είναι ο Μωυσίδης Αντώνιος, πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Καργιώτης Ιωάννης, πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Κωστής Χατζηδάκης: «Θα είναι τελείως ακατανόητο οι αγρότες να μην έρθουν στον διάλογο» – Εισηγήσεις στα μπλόκα να μην πάνε στο ραντεβού με Μητσοτάκη
«Να σε καλεί ο πρωθυπουργός και να αρνείσαι να μην πηγαίνεις, δεν έχει προηγούμενο ούτε στην Ελλάδα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, την ώρα που οι αγρότες από τα μεγάλα μπλόκα σκέφτονται να μην προσέλθουν στη συνάντηση
Μπλόκα αγροτών
50