Πολιτική

Μέρκελ: Αλέξη είμαι ανοιχτή να μιλήσουμε αν θέλεις

Ανοιχτή για νέες συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, αρκεί να το επιθυμεί και ο ίδιος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυτό τουλάχιστον τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

“Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Όπως διευκρίνισε πάντως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβέρνησης για δημοψήφισμα, δεν γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

Στο μεταξύ, μιλώντας σε μέλη του κόμματός της, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως το ευρώ είναι πάνω από ένα νόμισμα και ζήτησε αλληλεγγύη από όλους γιατί, όπως είπε, η αλληλεγγύη και η υπευθυνότητα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο και κάλυψε πλήρως τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τις φήμες και τα δημοσιεύματα πως οι σχέσεις τους, εξαιτίας και της ελληνικής κρίσης, δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Μάλιστα, θέλησε να στείλει και μήνυμα στην Ελλάδα πως ο υπουργός Οικονομικών δεν προσπαθεί να δυναμιτίσει τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας πως αν κάποιος έζησε την προσπάθεια για αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι ο Σόιμπλε, που πέρασε μερόνυχτα μέσα σε μια αίθουσα διαπραγματεύσεων.

Και για να το κάνει ακόμη πιο… δυνατό (ή πειστικό) του είπε: «Σε ευχαριστώ που είσαι υπουργός Οικονομικών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα