Κυριακή, 19 Μαΐ
21oC Αθήνα

Έκαναν “ντα” τον Κατσίκη για την εξίσωση των ομοφυλόφυλων με τους παιδεραστές

Κατσίκης

Τι κι αν εξίσωσε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδεραστές από το βήμα της Βουλής. Αυτό απλά θεωρήθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας απλά ως αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά… Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης γνωστός και στο παρελθόν για τις σεξιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις του, την γλίτωσε με μια απλή επίπληξη από τους συναδέλφους του.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή συνίσταται σε προσβλητικό σχολιασμό σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας πολιτών. Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το 2ο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας, οι βουλευτές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Η Επιτροπή περιορίστηκε να κρίνει τη συμπεριφορά του κ. Κατσίκη προσβλητική και δεν προχώρησε σε αποφάσεις (επίπληξη ή επιβολή ποινής). Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδρασή τους μετά τη σημερινή εξέλιξη.

Ο ίδιος ο κ. Κατσίκης ανέφερε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι διετύπωσε μία προσωπική άποψή του και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν. Όπως είπε μέλος της Επιτροπής, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο ορόεδρος της Βουλής, ο οποίος θα λάβει γνώση των πρακτικών τής σημερινής συζήτησης και της κρίσης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Στην Επιτροπή συζητήθηκε σήμερα και το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση δημοσιοποίησης απορρήτων εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ. Παπαθεοδώρου πρότεινε να γίνει ερώτημα στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τι θα πρέπει να κάνει ένας βουλευτής όταν περιέρχονται σε αυτόν απόρρητα έγγραφα, δηλαδή πού πρέπει να τα καταθέτει. Η πρόταση του κ. Παπαθεοδώρου έγινε δεκτή και έτσι η Επιτροπή Δεοντολογίας θα περιμένει την απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου πριν πάρει απόφαση για την άρση ή τη μη άρση της ασυλίας του. Βάσει του Κανονισμού, έργο της Επιτροπής είναι να ερευνά εάν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση ασυλίας συνδέεται με την πολιτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή η δίωξη, η μήνυση ή η έγκληση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και σε αντίθετη περίπτωση εισηγείται την άρση της ασυλίας.

Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου, μετά από μηνυτήρια αναφορά που έχει υποβληθεί από το Παρατηρητήριο Τήρησης των Συμφωνιών του Ελσίνκι για ομοφοβικό σχόλιο, το οποίο ανήρτησε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις