Πολιτική

Έκκληση Γ. Παπανδρέου – Τσακαλώτου στον Κόρμπιν: Κράτα την Βρετανία εντός ΕΕ

Με άρθρο τους στον Guardian 68 προσωπικότητες από τον προοδευτικό χώρο - ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- ζητούν από τον ηγέτη των Εργατικών να σταματήσει το Brexit.

«Τζέρεμι Κόρμπιν οι σύντροφοι σου σοσιαλιστές σε χρειάζονται εντός ΕΕ». Με αυτή τη φράση τιτλοφορείται ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου και του Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της Ομάδας των Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, που δημοσιεύεται σήμερα στον Guardian.

Η ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον ηγέτη των Εργατικών στην Βρετανία, Τζέρεμι, υπογράφεται από 68 προσωπικότητες, ανάμεσα στις οποίες και ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Με αυτή την ανοιχτή επιστολή σου ζητάμε να κάνεις ότι δυνατόν για να σταματήσεις το Brexit και να γίνεις έτσι η αιχμή του δόρατος για μια προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη», τονίζουν οι υπογράφοντες την επιστολή, επισημαίνοντας πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας ενάντια στην άνοδο του φασισμού και του αυταρχισμού, ενός αγώνα που είναι αναγκαίο να δοθεί μαζί με τους προοδευτικούς πολίτες της Βρετανίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην επιστολή που απέστειλαν οι κ. Παπανδρέου και Μπούλμαν, αναλύονται πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τη σημερινή ΕΕ, προβλήματα ανισότητας και ανασφάλειας, παρά τον αυξανόμενο πλούτο στις χώρες της Ένωσης. Για όλα αυτά, γίνεται έκκληση στον Τζέρεμι Κόρμπιν να στηρίξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα προτού ολοκληρωθεί το Brexit, ούτως ώστε οι προοδευτικοί Βρετανοί να μπορέσουν να συμβάλουν στις μάχες του αύριο.

Η ανοιχτή επιστολή δημοσιεύεται την ημέρα που η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την ψηφοφορία για το Brexit, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν η ψηφοφορία γινόταν αύριο όπως ήταν προγραμματισμένο, τότε θα την έχανε πανηγυρικά, αλλά και την ημέρα που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε ότι η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την προσφυγή στο άρθρο 50 που οδήγησε στην έξοδο από την Ένωση, αν το επιθυμεί.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανοικτή επιστολή καθώς και τα ονόματα όσων την υπογράφουν

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβέρνηση για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Καμία όχληση απο την ευρωπαϊκή εισαγγελία – Να ξεκαθαρίσει την θέση της η Λευκωσία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για τις αναρτήσεις Τσίπρα αλλά και το πόρισμα του Γενικού Χημείο του Κράτους για τα Τέμπη
Φωτογραφία αρχείου 
(EUROKINISSI
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ακύρωσε την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Δράμας: «Δεν πηγαίνω ούτε να τσακώνομαι ούτε να με απειλούν ότι θα με πυροβολήσουν»
Στην καταγγελία του αναφέρει ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δράμας «προσκείμενος στο ΚΚΕ ξεκίνησε δημόσιο αγώνα για να με προπηλακίσουν εκεί κατά την άφιξη μου»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 51
Ανδρουλάκης: «Οι μέρες ασυδοσίας της ΝΔ τελείωσαν, η πολιτική πρέπει να ξανασυστηθεί με την ηθική»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην εκδήλωση για τον εορτασμό της 51ης επετείου από την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην ιστορία της παράταξης ενώ κατέθεσε και συγκεκριμένες προτάσεις για το δημογραφικό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Τα σενάρια για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς – Οι επιλεκτικές κινήσεις Τσίπρα στο πιθανό νέο κόμμα
Στελέχη και των δύο κομμάτων θεωρούν ότι θα μπορέσουν να αναστείλουν την κίνηση Τσίπρα αφού θα εμφανιστούν ως κοινός φορέας που θέλει να εκφράσει τον χώρο της αριστεράς
Σωκράτης Φάμελλος και Αλέξης Χαρίτσης 3
«Ορόσημο» για τη δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ η ΔΕΘ – Ο κρίσιμος ρόλος του αριθμού 3
Η προσδοκία στο κυβερνητικό «στρατόπεδο» είναι τα ποσοστά, μετά τη Δ.Ε.Θ. να αυξηθούν κατά 2 με 3 μονάδες, κι έτσι στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης να γράψει μπροστά τον αριθμό «3»
Κυριάκος Μητσοτάκης 28
Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι μέρες της ασυδοσίας της ΝΔ σε λίγο τελειώνουν» - Η ομιλία του από το Ζάππειο για τα 51 χρόνια ΠΑΣΟΚ
51 χρόνια μετά τη δημιουργία του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, έγινε το βράδυ της Τετάρτης η επετειακή εκδήλωση στο Ζάππειο με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Ανδρουλάκη
Νίκος Ανδρουλάκης
16