Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2015: Εμπλοκή στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Εκλογές 2015: Εμπλοκή στο debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Κακός χαμός επικρατεί στο παρασκήνιο για τα debates των πολιτικών αρχηγών και ενώ στην αρχή δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ημερομηνίες 10 και 14 Σεπτεμβρίου φαίνεται πως τελικά δεν μπορούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνες τις ημερομηνίες λόγω προεκλογικών συγκεντρώσεων.

Συγκεκριμένα, στις 10 Σεπτεμβρίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έχει προγραμματίσει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ημερομηνία έχουν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων όσο και ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Έτσι το απόγευμα της Τρίτης ξεκίνησε ένας νέος γύρος τηλεφωνικών επαφών, προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία μιας και ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία έδωσαν στη δημοσιότητα την πρώτη ημερομηνία χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ προτείνουν εναλλακτιξκά τις ημερομηνίες 8 ή 9 Σεπτεμβρίου, ημερομηνίες όμως που ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα λείπει στο Στρασβούργο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ανοιχτή στο να αλλάξει ο κ. Μεϊμαράκης το πρόγραμμά του, έτσι ώστε να υπάρξει τελικά λύση για το debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Κουτσούμπας δείχνει πως δεν συμφωνεί με τη διαδικασία των debates αλλά θεωρείται απίθανο να αρνηθεί να συμμετάσχει. Επισημαίνουν δε με ανακοίνωσή τους πως “διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλλημένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες”.

Λίγο αργότερα και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με ανακοίνωσή του αναφέρει πως “ο “νέο-μνημονιακός” κος Τσίπρας και ο “παλαιο-μνημονιακός” κος Μεϊμαράκης τα “βρήκαν” σε τηλεοπτική “στημένη μονομαχία”. Δια τηλεφώνου μάλιστα, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεροβασίλη ρώτησε τον εκπρόσωπο τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ κ.‘Ησυχο αν συμφωνεί σε ντιμπέιτ των κομμάτων.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ τόνισε τα παρακάτω:

1) Την ριζική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να μην συζητήσουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στα πλαίσια της διακομματικής επιτροπής την διαδικασία και την ουσία ενός ζωντανού διαλόγου ανάμεσα στους προέδρους ή επικεφαλής των κομμάτων.
2) Την ριζική και κατηγορηματική διαφωνία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για ντιμπέιτ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ με αποκλεισμό των άλλων κομμάτων.
3) Την πρόταση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για θεματικά ντιμπέιτ».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε