Πολιτική

Εκλογές 2015: Γαλάζιες συμμαχίες και… μαχαιρώματα στην Α’ Αθηνών

Σκληρή είναι η μάχη που δίνεται για μια έδρα στην Α' Αθηνών ανάμεσα στους γαλάζιους υποψήφιους. Πέρα από την προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων οι υποψήφιοι προσπαθούν τα τελευταία 24ωρα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο παρασκήνιο να εξασφαλίσουν συμμαχίες τόσο με άλλους συνυποψηφίους τους όσο και με στελέχη που αποχώρησαν από τα ψηφοδέλτια όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Άλλωστε μετά την απογραφή οι έδρες στη συγκεκριμένη περιφέρεια έχουν μειωθεί κατά τρεις και σε περίπτωση που η ΝΔ έρθει δεύτερο κόμμα δύσκολα θα εκλέξει πάνω από τρεις έδρες. Αυτή τη στιγμή παίζουν σκληρά για τις τρεις θέσεις πέντε ονόματα πρόκειται για την Ολγα Κεφαλογιαννη, τον Βασίλη Κικιλια, τη Ντορα Μπακογιαννη, τον Νικήτα Κακλαμάνη και τη Φωτεινη Πιπιλή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Ολγα Κεφαλογιαννη έχει μια άτυπη συμμαχία με τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανο Πλευρη ( είχε πάρει τον Οκτώβριο την έδρα του Δ. Αβραμόπουλου) ενώ κάνει προσπάθειες και προς την πλευρά του Ν. Κακλαμάνη.

Ο πρώην δήμαρχος ήδη έχει συμμαχήσει με την Ν. Μπακογιαννη καθώς οι σχέσεις τους είναι κάτι πάρα πάνω από καλές. Ο Ν. Κακλαμανης έχει ήδη φροντίσει να εξασφαλίσει και τη συμμαχία με τον υποψήφιο προερχόμενο από την ΟΝΝΕΔ Β. Αξιώτη.

Από την άλλη η κ. Μπακογιαννη …παίζει και με τη Φωτεινη Πιπιλή με την όποια συνδέθηκε στενά απο την κοινή τους θητεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η κ. Πιπιλή είχε δώσει μάχη το προηγούμενο διάστημα για να περάσει απο τη Βουλή το σύμφωνο συμβίωσης πράγμα που δεν κατέστη δυνατό λόγω αντιδράσεων ωστόσο είχε σύμμαχος της την κ. Μπακογιαννη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικιλιας δείχνει να μην ποντάρει σε συμμαχίες προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσει την υψηλή δημοτικότητα που του εξασφαλίζουν οι τελευταίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ με τις συλλήψεις τρομοκρατών και οι όποιες ενισχύουν το αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες. Ενώ ο Β. Κικιλιας φέρεται να λέει σε συνομιλητές τους ” οι σχέσεις με τους συνυποψηφίους μου είναι πάρα πολύ καλές καθώς οι πόρτες μου στο υπουργείο όλο αυτό το διάστημα ήταν ανοικτές για όλους”. Ενώ κρίσιμο ρόλο στη συγκεκριμένη περιφέρεια πρόκειται να παίξουν και οι υποψηφιότητες του Αλ. Μωραιτακη και Δ. Κωνσταντάρα.

Μαχη γίνεται στο παρασκήνιο και για την εξασφάλιση της στήριξης των αποχωρησάντων Δ. Αβραμόπουλου και Π. Παυλοπουλου. Ο επίτροπος φέρεται μετα τη φυγή για τις Βρυξέλλες να έχει συμμαχήσει με την Ολγα Κεφαλογιαννη ενώ ο Π. Παυλόπουλος στηρίζει τον Ν. Κακλαμάνη την υποψηφιότητα του όποιου δείχνει να στηρίζει και η πρώην ευρωβουλευτής Μ. Γιαννάκου η όποια για χρόνια εκλεγόταν στη συγκεκριμένη περιφέρεια.

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν είναι επίσημο και οι κινήσεις στο παρασκήνιο είναι έντονες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες προκειμένου οι υποψήφιοι να ισχυροποιήσουν τη θέση και την εκλογή τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες απειλές Ερντογάν μετά την ομιλία Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: «Θα εξουδετερώσουμε όσους στέκονται εμπόδιο στους στόχους μας»
Σκληρή ρητορική στον απόηχο της καταγγελίας του Έλληνα πρωθυπουργού για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε παράνομο - «Η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
Μαρία Καρυστιανού για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το άδειο δωμάτιο
«Όπως στην Τέμπη, έτσι και παντού, η απαίτηση για απόδοση πραγματικών, ποινικών και πολιτικών ευθυνών είναι μη διαπραγματευτική», το μήνυμα της προέδρου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία
Μαρία Καρυστιανού
Στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: «Διέξοδος και ελπίδα για τον προοδευτικό κόσμο»
Η πρώην υπουργός συνδέει την απόφασή της με τη συνέπεια στις ιδέες, τις αξίες και τις αρχές που, όπως επισημαίνει, έχει υπηρετήσει κατά τη διάρκεια της πολιτικής της διαδρομής
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου 11
Μετωπική Γεωργιάδη με Ανδρουλάκη: «Η μικρόψυχη αντιπολίτευση δεν θα σας κάνει πρωθυπουργό» – «Θα τα ακούτε, θέλετε ή όχι»
Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους για το ΕΣΥ, το τουρκολιβυκό μνημόνιο και την απαγόρευση των social media στους ανηλίκους - Οι αιχμές για τον Κασιδιάρη και η αναφορά στη δημοσκόπηση
Ανδρουλάκης και Γεωργιάδης
Άγρια κόντρα Γεωργιάδη και Πολάκη: «Κατσαπλιάς» και «αγράμματος» – «Δεν συγκρίνονται τα πτυχία μας»
Σε υψηλούς τόνους η σύγκρουση στη Βουλή με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού Υγείας σε ιδιωτική κλινική και τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για πλασμαφαίρεση
Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης