Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Κουτσούμπας: Ο Λαφαζάνης δεν ψήφισε ούτε μια τροπολογία του ΚΚΕ

Εκλογές 2015 – Κουτσούμπας: Ο Λαφαζάνης δεν ψήφισε ούτε μια τροπολογία του ΚΚΕ

Ο λαός μπροστά στην κάλπη πρέπει να σκεφθεί ότι έρχονται σκληρά μέτρα και η νέα κυβέρνηση θα αρχίσει να νομοθετεί, μεταξύ άλλων, επί του Ασφαλιστικού, των εργασιακών σχέσεων, των ομαδικών απολύσεων και του συνταξιοδοτικού, ενώ με βάση την πείρα του, μπορεί εξισου να σκεφθεί που οδηγεί η κάθε φορά επιλογή του “μικρότερου κακού”, η λογική της υποταγής και η παγίδευση σε εκβιαστικά εν πολλοίς διλήμματα, τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στα “Παραπολιτικά 90,1” και στο Νίκο Ευαγγελάτο υπενθύμισε οτι ανά τρεις μήνες θα διενεργείται αξιολόγηση από το “κουαρτέτο” πλέον και θα προστίθενται νέα αντιλαϊκά μέτρα στον βαθμό που δεν αξιολογείται θετικά η πορεία της οικονομίας και θα επιτυγχάνονται οι κάθε φορά στόχοι, προσθέτοντας: «απ’ ότι φαίνεται δεν θα πιάνονται οι στόχοι, γιατι μεταξύ άλλων, η πορεία της καπιταλιστικής κρίσης δεν εξαρτάται μόνο απο την πολιτική μιας κυβέρνησης, ενώ εξίσου κρίση δεν έχει εκδηλωθεί μόνο στην Ελλάδα».

Εκτίμησε οτι η πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα οξυνθεί την τελευταία εβδομάδα και απέδωσε την όξυνση αυτή και σε αντικειμενικούς, ως ένα σημείο, λόγους, αλλά και σε τεχνητούς, προκειμένου να αυξηθεί η συσπείρωση των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά τη διαφαινόμενη, δημοσκοπικά, πτώση της δυναμικής της “Λαϊκής Ενότητας” και την προτίμηση του ΚΚΕ, περισσότερο, απο τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε οτι «φαίνεται πως ο λαός αξιοποιεί την πείρα του», εκτιμώντας οτι η ΛΑ.Ε λέει ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καλλιεργώντας, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα τώρα, ψεύτικες προσδοκίες.

Υπενθύμισε πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και σειρά στελεχών της ΛΑ.Ε, πλέον, στήριξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ δεν ψήφισαν καμία τροπολογία από εκείνες που κατέθεσε το ΚΚΕ, προκειμένου να δοθεί μια ανάσα ανακούφισης στα λαϊκά στρώματα.

Υποστήριξε ότι τόσο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και εκείνη της ΛΑ.Ε είναι εκ γενετής αδιέξοδη γιατί υπερασπίζεται τον καπιταλιστικό δρόμο, την διατήρηση της εξουσίας απο τους μονοπωλιακούς ομίλους και το κεφάλαιο και την παραμονή της χωρας στην ΕΕ, με τον λαό να την πληρώνει πάντα.
«Αυτή η πολιτική τους, οδηγεί στους ανέντιμους συμβιβασμούς» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι στο πλαίσιο του συστήματος αυτού δεν υπάρχουν εναλλακτικές, αλλά ο μονόδρομος των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων.

Σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης είπε οτι η πρόθεση και των αστικών κομμάτων και τμημάτων του κεφαλαίου και της ίδιας της ΕΕ είναι μια κυβέρνηση με όσο πιο μακρά και “σταθερή” (σ. σ. Τα εισαγωγικά ανήκουν στον κ. Κουτσούμπα) θητεία είναι δυνατόν, προσθέτοντας επίσης οτι πέραν των προθέσεων “οι εξελίξεις έχουν άλλη δυναμική”. Εφόσον η στρατηγική στόχευση αυτών των κομμάτων, δηλαδη η παραμονή στον καπιταλιστικό δρομο και στην ΕΕ, είναι κοινή, και μάλιστα οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα είναι το μνημόνιο, οι υπαρκτές δευτερεύουσες διαφορές τους μπορούν να ξεπεραστούν, ανέφερε.

Εκτίμησε οτι την επομένη των εκλογών είναι πιθανός ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης συνεργασίας με κορμό το πρώτο κόμμα και κυβερνητικούς εταίρους άλλα κόμματα, με το όλο σχήμα να μετεξελίσσεται αργότερα ή γρηγορότερα σε “μεγάλο συνασπισμό”. Δεν απέκλεισε ακόμα και την πιθανότητα αλλαγής προσώπων, με την έννοια οι επικεφαλής των κομμάτων να μην καταλαμβάνουν τη θέση του πρωθυπουργού και να επιλέγονται προς τούτο αλλά και για θέσεις κορυφαίων υπουργών άλλα στελέχη.

Τούτων δοθέντων, ο γγ της ΚΕ του κόμματος, υπογράμμισε πως την επόμενη μέρα ο λαός χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, μέσα και έξω απο την Βουλή, την οποία μόνο ένα όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένο παντού, αλλά και με την λαϊκή ψήφο στις κάλπες της Κυριακής, ΚΚΕ, μπορεί να οργανώσει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε