Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Λεβέντης: «Τα πληρώνουμε όλα από την τσέπη μας ή κάνουμε έρανο μεταξύ μας»

Εκλογές 2015 – Λεβέντης: «Τα πληρώνουμε όλα από την τσέπη μας ή κάνουμε έρανο μεταξύ μας»

Η Ένωση Κεντρώων είναι ένα αντιμνημονιακό κόμμα δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και το Νίκο Ευαγγελάτο ο Πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης.

Για το αν θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας είπε: «Θα με ενδιέφερε να στηρίξω και όχι να πάρω λάφυρα εξουσίας σε μια κυβέρνηση που θα ήθελε να ανορθώσει την χώρα. Δεν σκοπεύω να διεκδικήσω υπουργεία για το κόμμα μου. Δεν θέλω να καταντήσω σαν τον Κουβέλη ή τον Καρατζαφέρη. Αν δω ότι διαφοροποιείται η πολιτική θα το εξετάσω ειδικώς».

Στο ερώτημα αν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων είπε είναι αλλά κατά περίπτωση. Με μίσθωση για κάποιες δεκαετίες, όμως όχι με πώληση δημόσιας γης. «Οι όροι του Μνημονίου δεν πρέπει να είναι η υπερπροστασία του Δημοσίου και όλα τα βαρη στον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε ακόμα τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι φταίνε για την στάση του κόσμου απέναντι στο ευρώ. «Εδώ μας μάθανε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος σε ένα ευρώ γεμάτο παθογένειες και μίσησε ο κόσμος το ευρώ. Στηρίζω την προσπάθεια για πλεονάσματα με παράλληλες μεταρρυθμίσεις. Γι’ αυτό μπήκαν οι σκληροί όροι γιατί οι Έλληνες δεν τηρούσαν τίποτα», είπε.

Για το ποιοι είναι στους συνδυασμούς είπε: «Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα. Έχουμε καθηγητές πανεπιστημίου, έχουμε επιστήμονες. Θα κατεβάσουμε συνδυασμούς σε όλη την Ελλάδα. Πηγαίνουμε κάθε μέρα στο σπίτι μας 6 το πρωί. Όταν ο κόσμος ξυπνάει εμείς πηγαίνουμε για να κοιμηθούμε».

Για το που βρίσκει τα χρήματα είπε: «Δεν έχουμε κανένα μπάτζετ. Εμείς θα δώσουμε χρήματα μόνο για παράβολα και ψηφοδέλτια. Έχουμε ελάχιστα γραφεία και τα περισσότερα είναι προσφορά φίλων. Γραφεία με την έννοια της ενοικίασης δεν έχουμε. Τα παράβολα κάποιοι υποψήφιοι έχουν και τα πληρώνουν και όσοι δεν έχουν κάνουμε έρανο μεταξύ μας. Έχουμε και ανέργους. Ένα μείγμα όλης της κοινωνίας είναι η Ένωση Κεντρώων. Δεν θα τους πετάξουμε στον Καιάδα Κάποιους επειδή είναι φτωχοί».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε