Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Είμαι αυθεντικός, όχι ξύλινος – Θα πάω στον Τσίπρα για συνεργασία

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Είμαι αυθεντικός, όχι ξύλινος – Θα πάω στον Τσίπρα για συνεργασία

Πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα θα πάει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές και θα επιδιώξει τον “μεγάλο συνασπισμό” όπως είπε μια μέρα μετά το debate. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε του… ύφους του, λέγοντας πως είναι αυθεντικός και όχι ξύλινος.

“Αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα πάω πρώτα στον Αλέξη Τσίπρα, για το σχηματισμό κυβέρνησης” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και σημείωσε πως μπορεί να υπάρχουν καλύτεροι από εκείνον αλλά “η τύχη το έφερε και ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Τσίπρα και εμένα”.

Μπορεί να δήλωσε, για άλλη μια φορά, πως θα επιδιώξει συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της Κυριακής (20/09/2015) αλλά δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό.

“Είναι διαπλεκόμενοι μέχρι το μεδούλι, όπως οι ίδιοι οι σύντροφοί τους καταγγέλλουν” τόνισε και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να μην προδικάζει την απόφαση των πολιτών, πριν την κάλπη, ενώ χαρακτήρισε “συναρχηγό” του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη λίστα Λαγκάρντ.

Επανέλαβε επίσης τις κατηγορίες κατά του Αλέξη Τσίπρα ότι τα λάθη του κόστισαν 90 δισ. ευρώ στην οικονομία και ότι ήξερε πως οι τράπεζες θα κλείσουν. “Μας είπε ότι πάει σε εκλογές επειδή τον έριξαν, αλλά δεν δοκίμασε ψήφο εμπιστοσύνης”, τόνισε.
Προειδοποίησε δε: «μη θεωρείτε δεδομένη τη στάση της Ν.Δ. στις ψηφοφορίες για τους εφαρμοστικούς νόμους»

Αφού επιτέθηκε ξανά στην ΕΡΤ και τη διοίκησή της λέγοντας πως ” ασχολείται με μικρότητες και δεν αναφέρομαι μόνο στο debate”, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ουσιαστικά σε όσους τον κατηγορούν για “μάγκικο” ύφος. “Δεν είμαι ξύλινος, είμαι αυθεντικός και πρέπει να πάμε μπροστά”, είπε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία είπε πως περιθώριο βελτίωσης υπάρχει μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων “αλλά ο Τσίπρας δεν πιστεύει σ’ αυτές”. “Έχουμε μια σκληρότατη πραγματικότητα, η οποία δεν αντιμετωπίζεται με δήθεν αριστερά ή κεντροδεξιά συννεφάκια”, επεσήμανε.

Πηγή: tovima.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε