Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Έτσι έγινα πρόεδρος της ΝΔ

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά το βράδυ του δημοψηφίσματος και η συζήτηση με τον Κώστα Καραμανλή. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης περιέγραψε κατά τη συνέντευξή του στο NewsIt.gr πως ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Όταν το βράδυ της 5ης Ιουλίου ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσιζε να παραιτηθεί από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη συντριπτική ήττα του “Ναι” στο δημοψήφισμα, την οποία είναι στηρίξει, σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Ήταν, άλλωστε, από τα πιο παλιά στελέχη του κόμματος. Τον ενημέρωσε για την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του κόμματος και του ζήτησε να αναλάβει το ρόλο του μεταβατικού προέδρου, έως ότου να οδηγηθεί το κόμμα σε Συνέδριο για την εκλογή του νέου προέδρου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη συνέντευξή του στο NewsIt.gr και τον Νίκο Ευαγγελάτο τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές αναφέρθηκε στο παρασκήνιο εκείνης της νύχτας και το πως αποφάσισε να δεχτεί το ρόλο του μεταβατικού προέδρου. Μια απόφαση που τον έφερε… υποψήφιο πρωθυπουργό της χώρας.

“Εγώ ανέλαβα να πάω το κόμμα σε εκλογή προέδρου. Οι εκλογές με βρήκαν” είπε χαριτολογώντας.

Όπως είπε, είχε πιστέψει πως είχε ολοκληρώσει τον κύκλο του στην πολιτική. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Βουλής άλλωστε. Αλλά το βράδυ του δημοψηφίσματος ” δέχθηκα το τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά. Αυτό ήταν τιμητικό για μένα, παρότι προβληματίστηκα πάρα πολύ”, είπε.

Δεν απέφυγε να πάρει… αποστάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και ερωτηθείς αν πιστεύει πως έπρεπε να έχει παραιτηθεί νωρίτερα, απάντησε: “Είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Είχα εκφράσει τότε την άποψη μου αλλά δεν χρειάζεται να το πούμε τώρα. Θεωρώ ότι όταν δέχθηκα αυτό το τηλεφώνημα όφειλα και ως πρώην γραμματέας και πίστεψα ότι μπορεί να πάμε στις εκλογές”.

Όσο για το πως πήρε την απόφαση να δεχτεί την (έστω και μεταβατική) προεδρία της ΝΔ; “Συζητώντας και με τον Κώστα Καραμανλή και άλλους πήρα την απόφαση να το παλέψω. Έτσι έγινα πρόεδρος της ΝΔ χωρίς να το επιδιώκω και χωρίς να το διεκδικώ. Άλλαξε πάλι ο τρόπος ζωής μου. Τέρμα οι βόλτες με το φουσκωτό. Προσπαθούσα να γίνω ένας φυσιολογικός κανονικός άνθρωπος”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε