Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2015 – Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο λέει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα επιμένοντας σε πειραματισμούς ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά;

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Το Έθνος” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, λίγες ώρες πριν το debate, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα κυφά του χαρτιά, τις ερωτήσεις και τις επισημάνσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας “προτιμώ να σας κρατήσω σε αγωνία. Έχω άλλωστε τόσο πολλά να του πω και τόσο πολλά να ρωτήσω” είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην επομένη των εκλογών ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής: Εφόσον τα κόμματα συμφωνήσουν στο πρόγραμμα, πιστεύω πως δεν τεθεί ζήτημα προσώπου πρωθυπουργού, λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που επιτίθεται με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά:
Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλο κακό σε τόσο λίγο χρόνο, όπως ο Αλέξης Τσίπρας.
Ε ό,τι αφορά στα κόμματα που θα κληθούν να συνεργαστούν σε μια κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει ότι ουσιαστικά η μοναδική προϋπόθεση θα ελιναι να πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Μάλιστα όπως τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει η κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ θα έχει χαρακτήρα “εθνικής Ελλάδος”. Θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς.
Απευθυνόμενος στους πολίτες ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρει χαρακτηριστικά λίγο πριν την κάλπη πως η ψήφος θυμού το Γενάρη, όσο δικαιολογημένη και αν ήταν δεν βοήθησε κανέναν. Μας κόστισε νέο δάνειο πάνω από 90 δισ ευρώ, κόστισε βαθιά ύφεση, νέα ελλείμματα. Κόστισε νέο μνημόνιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε