Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εκλογές 2015 Σεπτέμβριος: Στη Λαϊκή Ενότητα ο Ρωμανιάς

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Μια μέρα αφού υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Γιώργος Ρωμανιάς συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα.

Παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη, το πρωί της Πέμπτης λίγο πριν παραδώσει τη διερευνητική εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή τον Γιώργο Ρωμανιά.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην ένταξη στο νέο κόμμα: “Για τρεις λόγους συνεργασία με τη ΛΑΕ: Κανένας βουλευτής από τη Λαϊκή Ενότητα δεν έχει ψηφίσει μνημόνια. Πρέπει να καταργηθούν όλα όσα λέει το τρίτο μνημόνιο για το ασφαλιστικό. Είναι μαύρη μέρα για το ασφαλιστικό το τρίτο μνημόνιο” είπε και συντάχθηκε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ότι “πρέπει να δοθεί ένας κοινός αγώνας για να καταργηθούν τα μνημόνια γενικότερα”.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ο Γιώργος Ρωμανιάς τόνισε πως τα Μνημόνια “δημιούργησαν μία απίστευτη βαρβαρότητα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, και κυριολεκτώ όταν το λέω αυτό, ο κόσμος θα το αντιληφθεί στη συνέχεια. Αυτή η βαρβαρότητα, η οποία έχει απ’ όλα μέσα, έχει μείωση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Μάλιστα, ειδικά για τις επικουρικές οδηγεί στη σταδιακή κατάργησή τους. Έχει αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, έχει τερατώδεις αυξήσεις στα όρια ηλικίας, έχει περιορισμούς στην κρατική χρηματοδότηση. Κυρίως δηλαδή οδηγεί στην ολοσχερή κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Αυτή τη βαρβαρότητα οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε να την ανατρέψουμε”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του χαρακτήρισε τον Γιώργο Ρωμανιά “άνθρωπο της δημοκρατίας”, με τον οποίο “μπορούμε να δώσουμε μαζί έναν αγώνα να ανατραπεί το μνημόνιο και αυτά που προβλέπονται στους ασφαλιστικούς νόμους”.

“Ο Γιώργος Ρωμανιάς δεν χρειάζεται συστάσεις. Είπα ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μας ότι έρχεται να μας στηρίξει, γιατί ο ίδιος είναι ένας αγωνιστής πρώτα απ’ όλα της δημοκρατίας. Είναι ένας αγωνιστής για τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα. Και κυρίως είναι αγωνιστής για τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση. Ο Γιώργος Ρωμανιάς έχει μια παράδοση αγώνων για τη δημόσια, κοινωνική ασφάλιση δεκαετιών. Έχει άριστες γνώσεις, είναι άριστος γνώστης όλων των θεμάτων και πτυχών της κοινωνικής ασφάλισης”, επεσήμανε και συμπλήρωσε: “Ο Γιώργος Ρωμανιάς είναι ένα στολίδι για την παράταξή μας. Θα είμαστε συμμαχητές, ο αγώνας μας είναι ωραίος, είναι δίκαιος αγώνας, και πιστεύουμε ότι θα επισφραγιστεί με μια μεγάλη νίκη”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε