Πολιτική

Εκλογές 2015 – Τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα εξετάζει το Eurogroup

''Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει στις εκλογές αλλά έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια τεράστια πλειοψηφία που υποστηρίζει τα κόμματα που υποστήριξαν το πρόγραμμα βοήθειας'' δήλωσε από το Eurogroup ο Μοσκοβισί ενώ ο Ντάισελμπλουμ ζήτησε να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα ότι δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να αμφισβητηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Αθήνα, όποιο κι αν είναι αυτό.

«Δεν γνωρίζω ποιο κόμμα θα κερδίσει, ποιος συνασπισμός θα σχηματιστεί. Έχω την εντύπωση, κοιτώντας τις δημοσκοπήσεις, ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη πλειοψηφία, μια τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα (που υποστηρίζει) τα κόμματα που υποστήριξαν το διάβημα» για ένα πρόγραμμα βοήθειας με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο Μοσκοβισί προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

«H δουλειά στην Ελλάδα πρέπει να συνεχιστεί». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης σήμερα στο Λουξεμβούργο.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι νομοθετικές προετοιμασίες στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική κατάσταση στη χώρα παραμένει ασαφής.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι «η δουλειά» πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των θεσμών. Όπως είπε, οι θεσμοί θα πρέπει να προετοιμάσουν την πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και να προσδιορίσουν τα προαπαιτούμενα για τους επόμενους μήνες.

Στο άτυπο Eurogroup την Ελλάδα εκπροσωπεί ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος θα παρουσιάσει στους ομολόγους του τις προπαρασκευαστικές ενέργειες και το νομοθετικό έργο.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αθήνα καλεί Βρυξέλλες: Πιέσεις για κοινά μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το «αγκάθι» της ηλεκτρικής ενέργειας
«Επιτρέψτε μου να πω κάτι. Υπάρχει ένας "ελέφαντας στο δωμάτιο". Πρόκειται για τις ανισότητες στις τιμές χονδρεμπορικής της ηλεκτρικής ενέργειας» υπογράμμισε ο Σταύρος Παπασταύρος
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
ΠΑΣΟΚ: Πρώτος σε συνέδρους ο Ανδρουλάκης – «Συνωστισμός» στη 2η θέση για Δούκα, Γερουλάνο, Χριστοδουλάκη – «Παρών» και ο Κωνσταντινόπουλος
Απρόσμενα μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη συνέδρων στο ΠΑΣΟΚ, άγγιξε τις 175.000 περίπου, αφήνοντας πίσω της τους πάντες …νικητές
Εκλογές για τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ 8
Βουλή: Πέρασαν από την Επιτροπή Εξοπλιστικών τα αμυντικά προγράμματα για την «Ατζέντα 2030» – «Ναι» από τη ΝΔ, «παρών» και «όχι» από την αντιπολίτευση
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκαν με το «παρών» σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Ασπίδα του Αχιλλέα» πλην του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας που τα καταψήφισαν
Η επιτροπή Άμυνας της Βουλής
Είμαστε δεύτερη δύναμη στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ λέει η πλευρά του Χάρη Δούκα με περίπου 900 συνέδρους
Θέτουν το εξής δίλημμα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ: «Θα επιλέξει το κόμμα να ηγηθεί ως κύρια δύναμη της Πολιτικής Αλλαγής με προοδευτικό πρόσημο ή θα αφήσει ανοιχτό ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία;»
Χάρης Δούκας
Έντονη αντιπαράθεση Παπασταύρου με την Σουηδή υπουργό Ενέργειας για τα τελεσίδικα της Στοκχόλμης στην ΕΕ
Η Σουηδή ΥΠΕΝ πρότεινε να μπλοκαριστούν όλα τα νέα έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Σουηδία, δηλαδή να απομονωθεί ενεργειακά αν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν συμφωνήσουν με τις σουηδικές θέσεις
Ο υπουργός Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου