Πολιτική

Εκλογές 2015: Β. Μεϊμαράκης: Ετοιμάζουν νέα ανταρσία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ψήφος την Κυριακή είναι κρίσιμη και πρέπει να είναι χρήσιμη», τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση της γραμματείας γυναικείων θεμάτων της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμία χαμένη ψήφος στις εκλογές.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν αντιλαμβάνομαι Έλληνες δημοκράτες και με λογική να δίνουν ψήφο χαμένη σε ναζιστικά μορφώματα ή σε σχήματα που δεν ξέρουμε πως μπορούν να συνεργαστούν. Δεν επιτρέπεται σε καμία να μην κρίνει τη χρησιμότητα της ψήφου της και να την αφήσει να την πάρει το ποτάμι ή το τρενάκι του Καμμένου», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε πως μόνο με νίκη του κόμματός του διασφαλίζεται πολιτική σταθερότητα.

Μίλησε επ’ αυτού για πολιτικό θράσος του Αλέξη Τσίπρα να ζητά δεύτερη ευκαιρία μετά από αυτό το 7μηνο το οποίο ο κ. Μεϊμαράκης το χαρακτήρισε καταστροφικό για την χώρα, την οικονομία και την κοινωνία.

«Η χώρα ζητά κυβερνήτη και όχι δραπέτη που κάθε φορά στα δύσκολα κάνει δημοψήφισμα ή εκλογές», συμπλήρωσε και εκτίμησε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έστω και μία ψήφο παραπάνω τη Δευτέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση καθώς λέει ότι δεν συνεργάζεται με κανένα.

«Ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε κυβέρνηση δεν θα άντεχε παρά μόνο λίγες εβδομάδες. Το λένε πρώην υπουργοί του με τις διαφωνίες τους και οι 53 με το κείμενο που ετοιμάζουν για την επόμενη ανταρσία τους. Αντέχει η χώρα κι άλλες εκλογές το 2016;», συνέχισε και κάλεσε όσους πιστεύουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη από το Γενάρη έως σήμερα και θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας, να ψηφίσουν ΝΔ.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για κυβέρνηση τουλάχιστον τριετίας», επισήμανε επαναλαμβάνοντας πως ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αστάθεια και αβεβαιότητα.

«Η χώρα δεν αντέχει άλλο πείραμα. Αποκλείεται να κερδίσει το μέλλον με πρακτικές πόλωσης και διχασμού όπως αυτές που επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε και επέρριψε τις ευθύνες για τα capital controls και τις αρνητικές συνέπειές τους στην οικονομία στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τα ήξερε. Τα συζήτησε με τους υπουργούς του. Κι όμως τα προκάλεσε εν ψυχρώ. Τα γνώριζε όλα έστω και αν τώρα προσπαθεί να πει ψέματα», είπε και κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό για ανευθυνότητα και ανικανότητα.

«Το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή δεν γνώριζε πόσο περικόπηκαν οι συντάξεις. Είναι δυνατόν πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί πάλι την ψήφο των πολιτών να μην ξέρει πόσο κόπηκαν οι συντάξεις και να λέει λάθος ποσοστό;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο ίδιος ένα μνημόνιο θα σκίσει και θα είναι ο νόμος Κατρούγκαλου με τον οποίο επέστρεψε στη θέση του γιατρός που είχε καταδικαστεί για φακελάκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 8
Ο Μάκης Βορίδης πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Με 25 ψήφους ο Μάκης Βορίδης εκλέχθηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας
Το προεδρείο της Επιτροπής της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση 6
Επιμένει ο Θεοχάρης για Σαμαρά: «Δεν ήταν δικός μου ο όρος ακροδεξιός, απλώς συμφώνησα»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επανήλθε στον χαρακτηρισμό για τον πρώην πρωθυπουργό, απέκλεισε πολιτικό κενό δεξιά της ΝΔ και άφησε αιχμές περί «προσωπικών κινήτρων» πίσω από τα σενάρια νέου κόμματος
Σαμαράς και Θεοχάρης