Πολιτική

Εκλογές 2019 – Αλέξης Σταυρούλιας: Διεκδικούμε πανεπιστημιακή σχολή στο Περιστέρι

Ο πιο στενός συνεργάτης του επί 17 χρόνια δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο άνθρωπος πίσω από το οικονομικό θαύμα στον 4ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ο Αλέξης Σταυρούλιας, βρέθηκε στο στούντιο του newsit.gr και μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές και όχι μόνο στον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας είναι αντιδήμαρχος οικονομικών στο δήμο Περιστερίου και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές διεκδικεί, πάντα στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Παχατουρίδη, την επανεκλογή του.

Λέει πως ο δήμαρχος Περιστερίου είναι «ένα κεφάλαιο από μόνος του» και οι αντιδήμαρχοι με το δημοτικό συμβούλιο τον πλαισιώνουν και ολοκληρώνουν ή υλοποιούν το όραμά του. Ο Αλέξης Σταυρούλιας αναφέρθηκε στα χρόνια της κρίσης, όταν η αυτοδιοίκηση ήταν «υποκατάστημα ενός χρεωκοπημένου κράτους» αλλά στον δήμο Περιστερίου, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, οι άνθρωποι που είχαν το τιμόνι πρόλαβαν και έβαλαν το δήμο στις ράγες, πριν τη μεγάλη πίεση.

«Από τις αρχές του ‘11 προβλέπαμε το τσουνάμι που έρχεται και σταθήκαμε στο πρόβλημα. Συνεργαστήκαμε, αλληλοκαλυφθήκαμε», λέει. Όσα έγιναν στο δήμο Περιστερίου το 2011 και το 2012 «έρχονταν νόμοι το ‘13, το ‘14 και το ‘15. Προλάβαμε το κακό. Και αφού προλάβαμε και χτίσαμε μια γερή βάση, εκεί πάνω υποδομήθηκε το έργο που λέγεται οικονομία του δήμου Περιστερίου». Γι’ αυτό και ο δήμος έχει αποθεματικό σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ και μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική για τους δημότες του.

staurouliasnewsitgr

Μια κοινωνική πολιτική στην οποία εντάσσεται το πρόγραμμα «Καθήκον κατ’ οίκον». Το «μεγαλύτερο έργο που πρέπει να πιστωθεί στον Ανδρέα Παχατουρίδη», όπως λέει ο Αλέξης Σταυρούλιας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, κάθε μέρα, ομάδα εθελοντών πηγαίνει έτοιμο, καλομαγειρεμένο φαγητό, σε πολίτες άπορων και ανήμπορων δημοτών, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάμε στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου ή στα συσσίτια της Μητρόπολης Περιστερίου.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε μήνα, σε 280 φοιτητές που σπουδάζουν σε όλες της πόλεις της Ελλάδας, παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ο δήμος στέλνει ένα δέμα με τα απολύτως απαραίτητα είδη: από οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα μέχρι φαγώσιμα.

Έγνοια υπάρχει και για γυναίκες που εγκυμονούν αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν όσα απαιτούνται. Στο δήμο Περιστερίου υπάρχει μια αίθουσα γεμάτη καινούργιες κούνιες, πάνες, γάλα. Όλα αυτά προέρχονται από χορηγίες, λέει ο Αλέξης Σταυρούλιας αφού αν και ο δήμος θέλει να είναι δίπλα σε οποιοδήποτε πρόβλημα «δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε και πολλά, είμαστε υπό κηδεμονία».

«Ο δήμος είναι στην καλύτερη, ιστορικά, φάση για να διαγράψει μια πολύ καλή 4ετία», εκτιμά ο Αλέξης Σταυρούλιας, σημειώνοντας πως το Περιστέρι «δεν χρωστά πουθενά, δεν διεκδικεί κανείς από τον δήμο Περιστερίου, έχουμε άριστη πιστοληπτική ικανότητα και θεωρώ ότι έχουμε τη σοφία να χειριστούμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, είτε είναι προγραμματισμένο είτε απρόοπτο».

Όσο για την επόμενη μέρα; «Οραματιζόμαστε, διεκδικούμε μια πανεπιστημιακή σχολή. Θέλουμε να καμαρώνουμε για τους πολίτες του Περιστερίου», λέει.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης για ραντεβού Μητσοτάκη με αγρότες: Το θέμα αυτό δεν είναι στα χέρια μας, έχουμε τις δικές μας προτάσεις
«Οι προτάσεις μας είναι 7 λεπτά η κιλοβατώρα, για 5 χρόνια, για να υπάρχει χαμηλό κόστος παραγωγής, 5 ευρώ το πάγιο και 120 δόσεις γιατί τα χρέη είναι πολλά»
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη στη Δυτική Μακεδονία
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολίτες στο Μοσχάτο: Να είστε προσεκτικοί σε όσα ακούτε και όσα σας υπόσχονται κάποιες «σειρήνες»
«Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τούς πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν και πιστεύω ότι αυτά τα διδάγματα έχουν γίνει μαθήματα για τους πολίτες»
Περιοδεία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μοσχάτο και συνομιλία με πολίτες
8
«Πονοκέφαλος» στο στρατόπεδο Τσίπρα για το κόμμα Καρυστιανού – Πώς επηρεάζονται οι εκλογικές δεξαμενές του πρώην πρωθυπουργού
Παρά την έντονη δημοσιότητα που συνοδεύει τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων δεν επιβεβαιώνουν τη δυναμική που προσδοκούσε
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας 17