Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Αλλαγή κλίματος “βλέπουν” ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας

Εκλογές 2019: Αλλαγή κλίματος “βλέπουν” ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας

Το κλίμα που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στις περιοδείες που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύονται πλέον στην κυβέρνηση και όχι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων των εταιρειών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος μάλιστα στην χθεσινή του συνέντευξη στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές είπε ότι «έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν την είχα δει ούτε το 2015. Όλες οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν αρχίσει να μαζεύουν τις μεγάλες διαφορές που έδιναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα είναι ντέρμπι οι ευρωπαϊκές εκλογές αλλά στις εθνικές εκλογές δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα να κερδίσει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης».

Η διαπίστωση αυτή δεν είναι απλώς η άποψη του πρωθυπουργού μετά τις τελευταίες πρόσφατες περιοδείες του στην Ήπειρο αλλά και η γνώμη πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μετέχουν σε συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όπως λένε βλέπουν μια σαφή μεταστροφή του κλίματος η οποία γίνεται αντιληπτή μέρα με την ημέρα. Θεωρούν μάλιστα ότι γι’ αυτή την αλλαγή έχουν παίξει ρόλο τόσο τα θετικά μέτρα τα οποία έφερε η κυβέρνηση αλλά και το κλίμα που δημιουργείται από μερίδα των ΜΜΕ τα οποία δημιουργούν ένα κλίμα παρόμοιο με εκείνο του Ιουλίου του 2015 όταν έγινε το δημοψήφισμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, χρησιμοποίησε έναν νέο όρο για να περιγράψει αυτό που στην κυβέρνηση λένε σήμερα fake news. «Έχουμε μία μεταδημοκρατία. Μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ δημιουργούν ένα μύθο ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ο Τσίπρας φεύγει και ο κ. Μητσοτάκης είναι σίγουρο ότι θα είναι πρωθυπουργός. Γίνεται ένα πείραμα και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε.

Το εάν πείραμα της μεταδημοκρατίας θα πετύχει ή αν ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει σε αυτό το πείραμα θα το δούμε. Το ζήσαμε έντονα το 2015 που όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο ελληνικός λαός άκουσε αυτό που προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Ο  πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λέγοντας ότι «έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν την είχα δει ούτε το 2015.  Αυτός που πρέπει να έχει άγχος θα είναι ο Κυρ. Μητσοτάκης αν θα είναι αρχηγός της Ν.Δ. ως τις εθνικές εκλογές Εκτιμώ ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα διαμορφώσει αυτή η νίκη εξελίξεις πολιτικές. Θα υπάρχει απόλυτη κατάρρευση της πολιτικής απάτης που προσπαθεί να στήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει «ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις ευρωπαϊκές και μετά τις εθνικές τον Οκτώβριο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις