Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – ΔΗΜΑΡ: Τα… “βρόντηξαν” για τη συμπόρευση του κόμματός τους με το ΣΥΡΙΖΑ!

Εκλογές 2019 – ΔΗΜΑΡ: Τα… “βρόντηξαν” για τη συμπόρευση του κόμματός τους με το ΣΥΡΙΖΑ!
φωτογραφία: Intime News

Δύο πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και τρία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής παραιτήθηκαν, επειδή διαφωνούν με την συμπόρευση του κόμματός τους με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών αναφέρει “μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές.

Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ”.

ΔΗΜΑΡ: Οι 5 αποχωρήσαντες

Τσούκαλης Νίκος, πρώην βουλευτής

Ψύρρας Θωμάς, πρώην βουλευτής

Γεωργάτος Γεράσιμος, μέλος Κ.Ε.

Γκαρμπούνης Χρήστος, μέλος Κ.Ε.

Παναγούτσος Στέλιος, μέλος Κ.Ε.

Το χρονικό της συνεργασίας ΔΗΜΑΡ – ΣΥΡΙΖΑ

Τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, με ψήφους 30 υπέρ και 3 κατά. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αφού διέγραψε 30 μέλη από τα 81 του οργάνου, προχώρησε στην ψηφοφορία επισφράγισης της συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται ότι από την πρώτη στιγμή της συνεδρίασης του οργάνου, ομόφωνα διαπιστώθηκε ότι “μετά και το 2ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (30-31/03/2019), είναι αυτονόητο ότι όσα μέλη προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και ήταν σύνεδροι στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ενός άλλου κόμματους, δεν αποτελούν μέλη της ΔΗΜΑΡ και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. Τα αντίστοιχα εξάλλου προβλέπονται και στο καταστατικό του ΚΙΝΑΛ”.

Από τα 51 μέλη που έμειναν, σήμερα συμμετείχαν στις διαδικασίες μόλις 33. Με τους 30 να στηρίζουν τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα 3 μέλη του κόμματος που διαφώνησαν, οι, Γεωργάτος Γεράσιμος, Γκαρμπούνης Χρήστος και Παναγούτσος Στέλιος, στη συνέχεια παραιτήθηκαν.

Όταν άρχισε η συνεδρίαση τα μέλη της ΚΕ, Μανόλης Βελεγράκης και Σόνια Τσιτίλου κατήγγειλαν τις διαδικασίες ως αντικαταστατικές, ενώ μόλις ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος προέβη στις διαγραφές παραιτήθηκαν από την ΚΕ οι πρώην βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρας.

Οι 25 από τους 30 διαγραφέντες της Κεντρικής Επιτροπής θα κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινή δήλωση αύριο Κυριακή (7.4.2019), καταγγέλλοντας τον ρόλο και τις διαδικασίες που ακολούθησε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση που έλαβε η Κεντρική Επιτροπή, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόμενη στην πλατιά απεύθυνση” του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την απόφαση, “η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και κυρίως η κοινή βούληση για την προώθηση μίας ενωτικής διαδικασίας προοδευτικής συμπαράταξης μακριά από ηγεμονισμούς για να ηττηθεί η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά έθεσαν τις βάσεις για την Προοδευτική Συμμαχία”.

Μάλιστα, η Αγίου Κωνσταντίνου υπενθυμίζει ότι στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, “ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρεθήκαμε στην ίδια πλευρά μένοντας σταθεροί στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού και βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις