Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Έτοιμοι δια… παν ενδεχόμενο στη Νέα Δημοκρατία

Εκλογές 2019: Έτοιμοι δια… παν ενδεχόμενο στη Νέα Δημοκρατία

Σε εκλογική ετοιμότητα παραμένει η Νέα Δημοκρατία, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν στην οδό Πειραιώς ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει αντιπερισπασμό κι ενδεχομένως, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, να επιχειρήσει να στήσει παράλληλες κάλπες το Μάιο παρά να ρισκάρει μια ευρεία ήττα το φθινόπωρο, με το τέλος της τετραετίας.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ούτως ή άλλως έτοιμη, αφού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open κάλεσε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη εκλογών. Μολαταύτα, έδειξε το ίδιο… εξοικειωμένος με την ιδέα να γίνουν οι εκλογές το φθινόπωρο, αφού τόνισε ότι ο κύριος στόχος της ΝΔ είναι να πετύχει μια ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές, η οποία θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιβάλλουν στον κ. Τσίπρα την «απόδραση».

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει αυτή την εβδομάδα τις περιοδείες του στην επαρχία, ενώ έως το Σαββατοκύριακο θ’ ανακοινώσει τα τρία ονόματα που θα κλείσουν το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο.

Την ίδια στιγμή, στο επιτελείο της οδού Πειραιώς ετοιμάζονται για την κορύφωση της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σκανδαλολογία, αφού οι φήμες οργιάζουν για άμεσες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis – κυρίως ως προσπάθεια της κυβέρνησης να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον από την υπόθεση Πετσίτη και τις διαρκείς αποκαλύψεις. Οι πληροφορίες που υπάρχουν, άλλωστε, για την υπόθεση Novartis είναι πως δεν έχουν εντοπιστεί ροές «μαύρου» χρήματος που στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, συνεπώς δεν εκτιμάται πως οι όποιες αποκαλύψεις μπορούν να δημιουργήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία.

Αντιθέτως, η υπόθεση Πετσίτη λαμβάνει διαστάσεις μετά τις αποκαλύψεις και για τη γενική γραμματέα Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα και τις σχέσεις της με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος εμφανίζεται να συνδέεται με τον Μανώλη Πετσίτη και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Η Νέα Δημοκρατία ζητάει έτσι την (οικειοθελή ή μη) απομάκρυνση της κυρίας Ξεπαπαδέα από το κυβερνητικό της πόστο κι εμμένει στη θέση της πως ο πρωθυπουργός και ο κ. Παππάς πρέπει να πάψουν να σιωπούν και να δώσουν καθαρές απαντήσεις για την υπόθεση. «Ν’ αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους γι’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις