Πολιτική

Εκλογές 2019: «Φοβάται το debate με τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης»

Με τον αέρα που δίνουν στην κυβέρνηση οι χθεσινές θετικές ειδήσεις για την οικονομία – το Euro Working Group αποδέχθηκε χωρίς εντάσεις την μερική αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ ενώ εγκρίθηκαν από τον EFSF/ESM και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 1 δισ. ευρώ- το Μέγαρο Μαξίμου επανέφερε μετ’ επιτάσεως το αίτημα για debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει ένα debate, μια απευθείας συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έδωσε στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

[read4more]

Λένε μάλιστα ότι ο αρχηγός της ΝΔ ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά σε αυτό το θέμα, καθώς και το Γενάρη του 2015 η ΝΔ είχε αποφύγει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Τότε ο Αντ. Σαμαράς είχε κρυφτεί πίσω από το αφήγημα ότι δεν συνομιλεί με τους υβριστές  του. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού γιατί «ξέρει ότι η σύγκριση θα είναι μοιραία για τον ίδιο. Φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα “προφάσεις εν αμαρτίαις”».

Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη την οποία όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξει το προεκλογικό πρόγραμμα του και θα συνεχίσει τα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη Βουλή μόνο την τελευταία ημέρα όταν ο ίδιος θα απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βάρος της αντιπαράθεσης θα επωμιστούν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τα οποία θα αναδεικνύουν ένα ένα τα θετικά μέτρα τα οποία έχει φέρει η  κυβέρνηση προς ψήφιση όλο το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 128
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε παραγωγικές μονάδες στη Φλώρινα – «Θα στηρίξουμε την ελληνική κτηνοτροφία και τη φέτα, το πιο εμβληματικό μας προϊόν»
«Η Δυτική Μακεδονία είναι μία περιφέρεια η οποία έχει περάσει τις δικές της δοκιμασίες, αλλά χαίρομαι διότι μέσα από την πολύ συστηματική στήριξη την οποία παρέχει η κυβέρνηση, δρομολογούνται πολλές νέες παραγωγικές επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός
μητσοτακης 6
Συνεργάτες Μαρινάκη σε Ακρίτα: Δεν θυμάται τις δεκάδες τοξικές αναρτήσεις της;
Απάντηση μέσω συνεργατών του δίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα και ζητεί να ανακαλέσει την fake ανάρτησή της - Για «κατάφωρη συκοφαντία» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου
Έλενα Ακρίτα 21