Πολιτική

Εκλογές 2019: «Φοβάται το debate με τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης»

Με τον αέρα που δίνουν στην κυβέρνηση οι χθεσινές θετικές ειδήσεις για την οικονομία – το Euro Working Group αποδέχθηκε χωρίς εντάσεις την μερική αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ ενώ εγκρίθηκαν από τον EFSF/ESM και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 1 δισ. ευρώ- το Μέγαρο Μαξίμου επανέφερε μετ’ επιτάσεως το αίτημα για debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει ένα debate, μια απευθείας συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έδωσε στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

[read4more]

Λένε μάλιστα ότι ο αρχηγός της ΝΔ ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά σε αυτό το θέμα, καθώς και το Γενάρη του 2015 η ΝΔ είχε αποφύγει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Τότε ο Αντ. Σαμαράς είχε κρυφτεί πίσω από το αφήγημα ότι δεν συνομιλεί με τους υβριστές  του. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού γιατί «ξέρει ότι η σύγκριση θα είναι μοιραία για τον ίδιο. Φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα “προφάσεις εν αμαρτίαις”».

Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη την οποία όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξει το προεκλογικό πρόγραμμα του και θα συνεχίσει τα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη Βουλή μόνο την τελευταία ημέρα όταν ο ίδιος θα απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βάρος της αντιπαράθεσης θα επωμιστούν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τα οποία θα αναδεικνύουν ένα ένα τα θετικά μέτρα τα οποία έχει φέρει η  κυβέρνηση προς ψήφιση όλο το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Οι 231 φάκελοι που χαλούν την κυβερνητική φιέστα για το MedWatch
Η παρουσίαση του νέου συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έφερε στο προσκήνιο τα κενά των ελέγχων στις δομές υγείας - Στο στόχαστρο οι αρμόδιες υπηρεσίες, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και οι πολιτικές ευθύνες
Αλέξης Τσίπρας 5