Πολιτική

Εκλογές 2019: «Φοβάται το debate με τον Τσίπρα ο Μητσοτάκης»

Με τον αέρα που δίνουν στην κυβέρνηση οι χθεσινές θετικές ειδήσεις για την οικονομία – το Euro Working Group αποδέχθηκε χωρίς εντάσεις την μερική αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ ενώ εγκρίθηκαν από τον EFSF/ESM και τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ύψους 1 δισ. ευρώ- το Μέγαρο Μαξίμου επανέφερε μετ’ επιτάσεως το αίτημα για debate ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να υπάρξει ένα debate, μια απευθείας συζήτηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς, όπως λένε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός που έδωσε στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα.

[read4more]

Λένε μάλιστα ότι ο αρχηγός της ΝΔ ακολουθεί τη γραμμή Σαμαρά σε αυτό το θέμα, καθώς και το Γενάρη του 2015 η ΝΔ είχε αποφύγει την αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. «Τότε ο Αντ. Σαμαράς είχε κρυφτεί πίσω από το αφήγημα ότι δεν συνομιλεί με τους υβριστές  του. Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει την συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα» λένε οι συνεργάτες του πρωθυπουργού γιατί «ξέρει ότι η σύγκριση θα είναι μοιραία για τον ίδιο. Φοβάται τον δημόσιο διάλογο, φοβάται την ένδεια των επιχειρημάτων του, φοβάται την πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι λίγος ακόμα και για αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ίδιος το γνωρίζει και ψάχνει απεγνωσμένα “προφάσεις εν αμαρτίαις”».

Εν τω μεταξύ στην κυβέρνηση περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα κατατεθεί η πρόταση μομφής της ΝΔ για τον Παύλο Πολάκη την οποία όπως είναι γνωστό ο πρωθυπουργός θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αλλάξει το προεκλογικό πρόγραμμα του και θα συνεχίσει τα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη Βουλή μόνο την τελευταία ημέρα όταν ο ίδιος θα απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το βάρος της αντιπαράθεσης θα επωμιστούν οι υπουργοί και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος τα οποία θα αναδεικνύουν ένα ένα τα θετικά μέτρα τα οποία έχει φέρει η  κυβέρνηση προς ψήφιση όλο το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος
Πυρηνική ενέργεια: Η Ελλάδα βάζει τα θεμέλια για την επόμενη ημέρα, οι δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης των τεχνολογικών εξελίξεων, ενώ από το 2027 ξεκινά μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην πυρηνική τεχνολογία
Πυρηνική ενέργεια
Σφοδρά πυρά Πλέυρη κατά ΠΑΣΟΚ και Τσίπρα για το μεταναστευτικό: «Υποκρισία να ψηφίζεις στις Βρυξέλλες και να λες όχι εδώ»
Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή με την αντιπολίτευση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης - Αιχμές για το 2015, τη Μόρια και την «ΕΛΑΣ» του πρώην πρωθυπουργού
Θάνος Πλεύρης
Κωνσταντίνος Τασούλας στη Σούδα: Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας είναι υπό την προστασία των ανδρών και των γυναικών της Πολεμικής Αεροπορίας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στην 340 και 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας στη Σούδα
Νίκος Ανδρουλάκης στα Άγραφα: Το όραμα και ο αγώνας για την πολιτική αλλαγή ταυτίζονται με την Ελλάδα της περιφερειακής ανάπτυξης
«Χρέος μας είναι ένα νέο σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα βελτιώσει τη ζωή όλων των Ελλήνων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ από τα Άγραφα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στα Άγραφα
Νέα πυρά ΠΑΣΟΚ για δημοσκοπήσεις: «Παραβιάστηκε συμφωνία να μη γίνονται μετρήσεις για κόμματα που ακόμη δεν υπάρχουν»
Αιχμές Τσουκαλά για τις μετρήσεις γύρω από το κόμμα Τσίπρα, μιλά για «επικοινωνιακή καταιγίδα» και σχολιάζει δηκτικά: «Με τόση διαφήμιση 9 μηνών, περίμενα να είναι και αυτοδύναμος»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη