Πολιτική

Εκλογές 2019 – Γεννηματά: Ο κ. Μητσοτάκης απειλεί τον λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα

“Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δεν είναι μόνο χρήσιμη, είναι και κρίσιμη ψήφος” τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Βήμα” η Φώφη Γεννηματά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κ. Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι “είμαστε δύναμη σταθερότητας και ομαλότητας. Ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες. Ο κ. Μητσοτάκης υπερέβη τα εσκαμμένα. Ένα θεμιτό στόχο του να διεκδικεί την αυτοδυναμία, τον μετατρέπει σε ωμό εκβιασμό. Μητσοτάκης ή χάος, μας είπε. Ή εγώ μόνος ή ξανά εκλογές. Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να εγγυηθεί έτσι; Απειλεί τον Ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα”

Ακόμη προσθέτει: «Αποκαλύπτεται ότι η προτεραιότητα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική σταθερότητα αλλά το πώς θα κατακτήσει ανεξέλεγκτη την εξουσία».

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός. Δεν μας ενδιαφέρουν οι υπουργικές καρέκλες», λέει η κ. Γεννηματά και τονίζει: «Δεν θέλουμε να οδηγηθεί η χώρα σε ακυβερνησία και ως υπεύθυνη αντιπολίτευση υπάρχουν τρόποι να διασφαλίσουμε την πολιτική σταθερότητα και να συμβάλλουμε για να ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους για να αλλάξουν οι απαράδεκτοι και επαχθείς όροι της συμφωνίας Τσίπρα».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ η πολιτική της ΝΔ θα διευρύνει τις ανισότητες. «Πολλοί θα βρουν ευκαιρία να αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους. Όσοι είναι φτωχοί ή δεν έχουν αρκετά εισοδήματα για να ωφεληθούν από τις φοροελαφρύνσεις κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια κατάσταση απόγνωσης», λέει.

Και συνεχίζει λέγοντας, σε άλλο σημείο, ότι «με ανεξέλεγκτη δεξιά που θα σαρώνει κατακτήσεις και με ισχυρό αντιπολιτευτικό πόλο τον ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ με τον Ρουβίκωνα παρά πόδα, η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες. Μοναδική εγγύηση αποτελεί ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής».

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis η κ. Γεννηματά λέει: «Και με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι ηλίου φαεινότερον πως με ευθύνη της Κυβέρνησης “στήθηκε” πάνω σε μια υπαρκτή υπόθεση, με διεθνείς διαστάσεις, μια βρώμικη και πολιτικά καθοδηγούμενη σκευωρία. Μια απροσχημάτιστη, λυσσαλέα προσπάθεια να πληγεί το ΠΑΣΟΚ, και τα στελέχη του. Επιμένουμε ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο και κατά το Σύνταγμα εφ’ όσον συναντήσει πολιτικά πρόσωπα, ο φάκελος θα έρθει στη Βουλή και οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για Gov.gr: «Πιθανότατα αναφερόταν σε άλλη κυβέρνηση, ψηφιακό άλμα στο κενό της διαφθοράς
Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα απαντά στις αναφορές του πρωθυπουργού για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξάρτηση από εταιρείες, απευθείας αναθέσεις και παραβίαση προσωπικών δεδομένων
Η Θεώνη Κουφονικολάκου
«Φωτιά» στη Βουλή για το μεταναστευτικό: Το ρητορικό ερώτημα Βορίδη για τις βάρκες, η παρέμβαση Καιρίδη και τα πυρά του ΚΚΕ
Σε πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης εξελίχθηκε η συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον Θάνο Πλεύρη να υποστηρίζει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι οι επιστροφές
Μάκης Βορίδης 6
Ζαχαριάδης «καρφώνει» Παππά μετά τις αιχμές για τον ρόλο του στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η δουλειά μας δεν είναι να μαλώνουμε στα κανάλια»
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος απαντά στις βολές, ενώ η συζήτηση για την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και τη στάση απέναντι στην ΕΛΑΣ τροφοδοτεί νέα ένταση στην Κουμουνδούρου
Νίκος Παππάς και Κώστας Ζαχαριάδης
Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με Πατριάρχη Ιεροσολύμων: «Είμαστε στο πλευρό σας»
«Για την προστασία των δικαιωμάτων του Πατριαρχείου, την προστασία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής αλλά και την υπεράσπιση του νομικού καθεστώτος των Αγίων Τόπων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο. Τρίτη 9 Ιουνίου 2026 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)