Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Γιάννης Μαντζουράνης στο newsit.gr: Να εξαντληθεί και η τελευταία μέρα της 4ετίας

Εκλογές 2019 – Γιάννης Μαντζουράνης στο newsit.gr: Να εξαντληθεί και η τελευταία μέρα της 4ετίας

Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της 4ετίας έκρινε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο newsit.gr και τον Αιμίλιο Περδικάρη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης, πρέπει να στοχεύει στην πρωτιά και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και να εξαντληθεί και η τελευταία μέρα γιατί αυτό είναι από μόνο του θετικό πολιτικό αφήγημα», τόνισε και σημείωσε πως το να εξαντλήσει αυτή η κυβέρνηση την τετραετία, μια κυβέρνηση όπως είπε «συγκυριακής συμμαχίας δυο κομμάτων με διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, είναι επιτυχία του πρωθυπουργού και δείχνει σταθερότητα».

Έκρινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του γιατί «υποσχέθηκε περισσότερα απ’ όσα χρειαζόταν για να κερδίσει τις εκλογές» και αυτό ήταν ένα μεγάλο πολιτικό λάθος. Κατά τον Γιάννη Μαντζουράνη, ο επώδυνος συμβιβασμός και η αναγκαστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ το ’15 ήταν υπεύθυνη στάση και γι’ αυτό αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα. «Είδα έναν άνθρωπο που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και αναλαμβάνει επώδυνες αλλά υπεύθυνες αποφάσεις».

Σχολίασε τη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη περί νοθείας ως «υπερβολή μέσα στην ατμόσφαιρα της πολιτικής αντιδικίας και της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δεν το θεωρώ σοβαρή καταγγελία». Την ερμήνευσε δε πως «πυροτέχνημα για να δικαιολογηθεί η διάψευση των προσδοκιών της ΝΔ».

Για τον ίδιο, το δίλημμα που πρέπει να τεθεί στις εκλογές είναι «να συνεχίσουμε με αυτούς που μας έβγαλαν από τα μνημόνια ή με εκείνους που μας έβαλαν στα μνημόνια και υπόσχονται νέα λιτότητα;».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις