Πολιτική

Εκλογές 2019 – Γιάννης Μαντζουράνης στο newsit.gr: Να εξαντληθεί και η τελευταία μέρα της 4ετίας

Η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει και την τελευταία μέρα της 4ετίας έκρινε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος και μέλος της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο newsit.gr και τον Αιμίλιο Περδικάρη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Γιάννης Μαντζουράνης, πρέπει να στοχεύει στην πρωτιά και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και να εξαντληθεί και η τελευταία μέρα γιατί αυτό είναι από μόνο του θετικό πολιτικό αφήγημα», τόνισε και σημείωσε πως το να εξαντλήσει αυτή η κυβέρνηση την τετραετία, μια κυβέρνηση όπως είπε «συγκυριακής συμμαχίας δυο κομμάτων με διαφορετική ιδεολογική και πολιτική αφετηρία, είναι επιτυχία του πρωθυπουργού και δείχνει σταθερότητα».

Έκρινε πως ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε τους ψηφοφόρους του γιατί «υποσχέθηκε περισσότερα απ’ όσα χρειαζόταν για να κερδίσει τις εκλογές» και αυτό ήταν ένα μεγάλο πολιτικό λάθος. Κατά τον Γιάννη Μαντζουράνη, ο επώδυνος συμβιβασμός και η αναγκαστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ το ’15 ήταν υπεύθυνη στάση και γι’ αυτό αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα. «Είδα έναν άνθρωπο που δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και αναλαμβάνει επώδυνες αλλά υπεύθυνες αποφάσεις».

mantzouranis newsit

Σχολίασε τη δήλωση του Λευτέρη Αυγενάκη περί νοθείας ως «υπερβολή μέσα στην ατμόσφαιρα της πολιτικής αντιδικίας και της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δεν το θεωρώ σοβαρή καταγγελία». Την ερμήνευσε δε πως «πυροτέχνημα για να δικαιολογηθεί η διάψευση των προσδοκιών της ΝΔ».

Για τον ίδιο, το δίλημμα που πρέπει να τεθεί στις εκλογές είναι «να συνεχίσουμε με αυτούς που μας έβγαλαν από τα μνημόνια ή με εκείνους που μας έβαλαν στα μνημόνια και υπόσχονται νέα λιτότητα;».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσσωμη καταδίκη από την αντιπολίτευση για τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ: «Η βία δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και ΕΛΑΣ καταδίκασαν τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, με αιχμές, διαφοροποιήσεις και κοινή αναφορά στην ανάγκη διαλεύκανσης της υπόθεσης.
εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ, Θεσσαλονίκη
Κωστής Χατζηδάκης για τις εμπρηστικές επιθέσεις σε στελέχη της ΝΔ: Να υψωθεί τείχος δημοκρατίας απέναντι στη βία
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζήτησε πολιτική απομόνωση των δραστών και όσων ανέχονται τη βία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς
Κωστής Χατζηδάκης
Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Ζήση Ιωακείμοβιτς μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, ενώ η κυβέρνηση μιλά για «δολοφονικές επιθέσεις» και η αστυνομία αναζητά τους δράστες
Μητσοτάκης
Έλενα Ακρίτα κατά Λιάνα Κανέλλη που παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με «χάπια κλιμακτηρίου»: Δεν παύει να είναι σεξισμός επειδή στόχος είναι ένας άντρας
Η Έλενα Ακρίτα φέρνει ως παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «γυναικούλα», επισημαίνοντας ότι η προσβολή δεν βρίσκεται στον αποδέκτη, αλλά στην αντίληψη πως η σύνδεσή του με μια γυναίκα ή μια γυναικεία κατάσταση συνιστά εξευτελισμό
Η Έλενα Ακρίτα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Οι γνωστοί ανόητοι παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές, τους αξίζει αυστηρή τιμωρία»
Το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τις εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης