Πολιτική

Εκλογές 2019 – Γιατί ο Μητσοτάκης ξεκίνησε από τα Δωδεκάνησα την προεκλογική εκστρατεία

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα σηματοδοτήσει κι επισήμως την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στη ΝΔ, ωστόσο, μοιάζουν σαν… έτοιμοι από καιρό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει ήδη από το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμα των προεκλογικών του περιοδειών από τα Δωδεκάνησα.

Από το Καστελόριζο και την Κάλυμνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε για μία ακόμη φορά μήνυμα ενότητας και απομόνωσης των άκρων προς όλους τους Έλληνες, δίνοντας τον τόνο στον οποίο θα κινηθεί προεκλογικά.

[read4more]

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα με αποδέκτη την Άγκυρα: «Το Καστελόριζο έχει όλα τα απαράβατα δικαιώματα που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας κι αυτά τα δικαιώματα θα υπερασπιστούμε απόλυτα από κάθε αμφισβήτηση και κάθε πρόκληση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο βασικός λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε συνειδητά να ξεκινήσει τις επισκέψεις και περιοδείες του εν όψει των εκλογών από τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα το ΝΑ Αιγαίο, καθώς στην οδό Πειραιώς υπάρχει ανησυχία για τα εθνικά θέματα.

Εκτός των ελληνοτουρκικών, δηλαδή, η ΝΔ επαναφέρει στο προσκήνιο και τη συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης των Σκοπίων. «Μετά την υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν ‘μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα’, ο όρος ‘Βόρεια’ απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί», επισημαίνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ για το ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τα ψηφοδέλτια, πρέπει να σημειωθεί ότι σε μεγάλο βαθμό έχουν ήδη κλείσει κι οι τελικές ανακοινώσεις ίσως θα γίνουν και εντός της εβδομάδας. Κατά την προσφιλή τακτική της οδού Πειραιώς, άλλωστε, τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών ήδη ανακοινώνονται σε… δόσεις και πολλοί είναι αυτοί που έχουν ήδη ξεκινήσει τον αγώνα τους, ιδιαίτερα στις περιφέρειες της Αττικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστούγεννα με τους ψηφοφόρους για τους βουλευτές της ΝΔ: Τα εκλογικά σενάρια και τα «νέα κόμματα»
Η Ν.Δ. βρίσκεται πολύ μακριά από την αυτοδυναμία και ακόμη περισσότερο από το ποσοστό του 40,56% που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές του 2023, όταν είχε εκλέξει 158 βουλευτές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό
Κώστας Καραμανλής για τον θάνατο του Δημήτρη Σταμάτη: «Αποχαιρετώ τον συναγωνιστή από τα πρώτα μας βήματα στη Θεσσαλονίκη»
Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών έπειτα από πολύχρονη μάχη με σοβαρή ασθένεια
Ο Κώστας Καραμανλής με τον Δημήτρη Σταμάτη σε συνάντησή τους λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαρτίου 2004
Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στην Ελλάδα – Η ανάρτησή του μετά την ενεργειακή συμφωνία
«Από τις πρώτες μέρες της πλήρους εισβολής της Ρωσίας, η Ελλάδα μας βοηθά, συνεργάζεται με την Ευρώπη και με άλλους εταίρους, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα καταστήσουν δυνατή την ειρήνη»
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 5