Πολιτική

Εκλογές 2019 – Η Αττική έσωσε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη… στρατηγική ήττα

Η επόμενη μέρα από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών φέρνει ταυτόχρονα για τα κόμματα και την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές παρά το γεγονός ότι τυπικά η επόμενη Δευτέρα είναι η μέρα που ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει ότι η χώρα πάει σε πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όσο και να φαίνεται περίεργο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται ανακουφισμένα από την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών καθώς, όπως λένε, δεν περίμεναν κάτι περισσότερο από αυτή τη διαδικασία. Αντίθετα μάλιστα εμφανίζονται ικανοποιημένα καθώς -όπως λένε- απέφυγαν τη στρατηγική ήττα, δηλαδή να πέσουν σε χαμηλά ποσοστά τα οποία δεν θα ήταν αντιστρέψιμα.

Όπως έλεγαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στο newsit.gr εάν η Ρένα Δούρου στην περιφέρεια Αττικής δεν άντεχε εκλογικά και έπεφτε κάτω από το 30% τότε τα πράγματα θα ήταν ιδιαιτέρα δύσκολα για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τις εθνικές εκλογές.

[read4more]

Το γεγονός ότι η περιφερειάρχης έφερε ένα καλό αποτέλεσμα (34,21%) δημιουργεί την ελπίδα στα κομματικά στελέχη ότι τα πράγματα είναι διαχειρίσιμα και τίποτα δεν έχει τελειώσει. «Εάν ο συνδυασμός της Δούρου έπεφτε κάτω από το 30% τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα για μας» επισημαίνουν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες. «Και αυτό γιατί η Αττική είναι μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων από την οποία εμείς μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη εάν εμφανίσουμε ένα σωστό αφήγημα».

Το ποσοστό της Ρένας Δούρου στην Αττική δείχνει ακόμα ότι παρά τον σκληρό πόλεμο που δέχθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα άντεξε και μάλιστα με ποσοστά διόλου ευκαταφρόνητα.

Από σήμερα πάντως θα ξεκινήσουν στην Κουμουνδούρου οι συσκέψεις για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη… σιωπή της ΝΔ. Όπως επεσήμαιναν συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι χαρακτηριστικό ότι κανένα από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βρέθηκε στα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών δεν ύψωσε τους τόνους ούτε επιτέθηκε εναντίον των στελεχών της ΣΥΡΙΖΑ καθώς η λογική των επικοινωνιολόγων της ΝΔ είναι ότι δεν θα πρέπει να τρομάξει ο κόσμος.

Στην Κουμουνδούρου περιμένουν πάντως να δουν μέχρι πότε οι πιο νευρικοί βουλευτές θα κρατήσουν αυτή την τακτική καθώς οι περισσότεροι θέλουν να χαρούν και τους απαγορεύεται.

Πέρα πάντως από αυτό το πρόβλημα, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν στοχευμένες κινήσεις για την προσέγγιση των νέων ψηφοφόρων, των νέων επιχειρηματιών και των εκπροσώπων της μεσαίας τάξης.

Στόχος φυσικά είναι η μη αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς -όπως λένε τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου- από αυτό το σημείο και μετά όλα είναι δυνατά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αινιγματική ανάρτηση Πολάκη πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας: «Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλωνών κουμάντα»
Ο βουλευτής Χανίων αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ έχει δηλώσει ότι διεκδικεί και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Φάμελλου - Η αιχμή για όσους «έδειξαν το πραγματικό τους μπόι»
Παύλος Πολάκης
Κώστας Μπακογιάννης: «Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς ακυρώνει και ακυρώνεται» – «Στα νεκροταφεία δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί», είπε για την τρομοκρατία
Για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος: «Η Αθήνα θέλει τρία πράγματα. Θέλει μυαλό, θέλει καρδιά και θέλει και στομάχι. Εγώ τα έχω έχω και τα τρία. Όμως είναι μια συζήτηση που θα πρέπει να την κάνω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, τα οποία έχουν μεγαλώσει και έχουν άποψη»
Κώστας Μπακογιάννης: «Αν κάνει κόμμα ο Σαμαράς ακυρώνει και ακυρώνεται» – «Στα νεκροταφεία δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί», είπε για την τρομοκρατία 10
Με στίχο του ΛΕΞ η αποχώρηση Ζαμπάρα από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι ακόμα εκείνο το παιδί που αντέχει»
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αφήνει αιχμές για την κατάσταση στην Κουμουνδούρου, ενώ οι πληροφορίες προεξοφλούν νέες παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής
Μιλτιάδης Ζαμπάρας 5