Πολιτική

Εκλογές 2019: Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ

Μετωπική επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ετοιμότητας στα στελέχη του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης και κυρίως να επισημάνει στους βουλευτές και τα υπόλοιπα «γαλάζια» στελέχη τον κρίσιμο χαρακτήρα που έχουν οι επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις και ειδικότερα οι ευρωεκλογές, στις οποίες θέλει να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος κατά της κυβέρνησης. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει πως πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της «χαλαρής» ψήφου, καθώς το σύνθημα της ΝΔ για τις ευρω-κάλπες θα είναι πως δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ψήφος, ούτως ώστε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να σηματοδοτήσει την ανάγκη για πολιτική αλλαγή όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ

Εκτενή αναφορά αναμένεται να κάνει, επίσης, στην υπόθεση της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζοντας το κυβερνών κόμμα με τη διαπλοκή και ζητώντας προσωπικά από τον πρωθυπουργό να μην κοροϊδεύει τους πολίτες, όπως αναμένεται να πει χαρακτηριστικά, και να μην παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται, εξάλλου, να επισημάνει πως η κυβέρνηση θα μετέλθει κάθε μεθόδου προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, πολώνοντας μεταξύ άλλων το κλίμα με νέο γύρο σκανδαλολογίας, ενώ θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είπε ψέματα ως προς την προστασία των αδύναμων πολιτών και την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και στα εθνικά θέματα, αναφερόμενος εκτός από τη συμφωνία των Πρεσπών και στα ελληνοτουρκικά. Αναμένεται, επίσης, ν’ απαντήσει στις αιτιάσεις κατά της ΝΔ περί ταύτισης με την ακροδεξιά, ενώ η απάντηση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι η λεγόμενη «θετική ατζέντα».

Με απλά λόγια, η ΝΔ θα πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι ενδιαφέρεται για την καθημερινότητά τους και τη βελτίωση αυτής και ειδικά σε ό,τι αφορά την οικονομία για την επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα από την προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Προς τούτο, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα της ΝΔ για τις υποδομές και τα μεγάλα έργα – το οποίο παρουσιάστηκε προχθές – και στο οποίο δίνουν στην οδό Πειραιώς ούτως ή άλλως μεγάλη σημασία στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη