Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2019: Η στιγμή του βανδαλισμού στο περίπτερο Μπακογιάννη – Επί τόπου Γερουλάνος – Ηλιόπουλος

Εκλογές 2019: Η στιγμή του βανδαλισμού στο περίπτερο Μπακογιάννη – Επί τόπου Γερουλάνος – Ηλιόπουλος
Φωτογραφία twitter @P_Yeroulanos

Η στιγμή που άγνωστοι βανδαλίζουν το εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη στην πλατεία Κολοκωτρόνη και κολλούν αφίσες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει καταγραφεί σε βίντεο. Πρώτος στο σημείο για να καταδικάσει ο Παύλος Γερουλάνος, ακολούθησε και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μετά την επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (21.05.2019) στο εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη στην πλατεία Κολοκοτρώνη και τα εμετικά συνθήματα που ακούστηκαν από ομάδα αντιεξουσιαστών που συμμετείχε σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, οι ανθυποψήφιοί του για το δήμο Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος και Νάσος Ηλιόπουλος έκαναν το αυτονόητο.

Πρώτα ο Παύλος Γερουλάνος, αργά το βράδυ της Τρίτης και αργότερα ο Νάσος Ηλιόπουλος, σήμερα το πρωί (22.05.2019) βρέθηκαν στο εκλογικό περίπτερο όπου έγινε ο βανδαλισμός και στάθηκαν στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη, καταδικάζοντας όσα έγιναν.

«Καμία ανοχή στους βάνδαλους. Η Αθήνα που εμείς θέλουμε, η Αθήνα της επόμενης μέρας, δεν έχει θέση για οπαδούς της βίας» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Παύλος Γερουλάνος μετά την επίσκεψή του στο εκλογικό περίπτερο του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη.

Μερικές ώρες αργότερα, το σημείο επισκέφτηκε και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων, Νάσος Ηλιόπουλος, καταδικάζοντας επίσης την επίθεση. «Επισκέφθηκα το προεκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη, δηλώνοντας απερίφραστα την καταδίκη μου για τη χθεσινή επίθεση στο προεκλογικό περίπτερο της «Αθήνας Ψηλά». Με τον Κώστα Μπακογιάννη και την παράταξη του μας χωρίζει ιδεολογικά άβυσσος. Ωστόσο, άλλο πράγμα οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο πράγμα η απανθρωπιά», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Το video της επίθεσης

Στο YouTube έχει ανέβει τις τελευταίες ώρες video που καταγράφει τη στιγμή που άτομο που συμμετέχει στην πορεία υπέρ του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, κολλά στο προεκλογικό κέντρο του Κώστα Μπακογιάννη αφίσα υπέρ του «Λουκά», του ανθρώπου που εκτέλεσε τον Σεπτέμβριο του 1989 τον πατέρα του υποψηφίου δημάρχου, Παύλο Μπακογιάννη.

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια, ο Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στην ΕΡΤ και σχολίασε την επίθεση στο εκλογικό του κέντρο, στη Βουλή και τα επεισόδια στην Αθήνα.

Ο Κ. Μπακογιάννης περιέγραψε τη στιγμή της επίθεσης στο εκλογικό του περίπτερο, λέγοντας: «Ήταν εκεί οι εθελοντές μας, αγόρια, κορίτσια, 18, 20, 22, 24 χρονών. Περνά ομάδα ανθρώπων που φωνάζει χυδαία και αισχρά συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου και έχουν το θράσος να πάνε να κολλήσουν αφίσες και να γράψουν με σπρέι, να βανδαλίσουν το δικό μας περίπτερο.

(…) Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος του να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας ευρύτερης παθογένειας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάνε και βανδαλίζουν τη Βουλή. Και όπως σωστά ειπώθηκε νωρίτερα, ξεφτιλίζουν όχι το κράτος μόνο, αλλά όλη την πολιτεία και τη Δημοκρατία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κρατούν τα Εξάρχεια σε ομηρία, που στην ΑΣΟΕΕ προστατεύουν το παρεμπόριο, οι ίδιοι -γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία- που συνδέονται με οργανωμένο έγκλημα, με διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων.

(…) Να είμαι ξεκάθαρος, να κάνουν τον σταυρό τους αν πιστεύουν στον Θεό να μην βγω δήμαρχος» κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις