Πολιτική

Εκλογές 2019 – Κουμουτσάκος: Εθνική ανάγκη η αυτοδυναμία της ΝΔ

«Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού ή χαλαρής ψήφου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΜΝΑ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και υποψήφιος στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι «η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας είναι εθνική ανάγκη, όχι κομματική επιδίωξη και τονίζει πως  «η χώρα, την ώρα αυτή, δεν αντέχει ούτε μία μέρα κενό εξουσίας».

Αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως σε αυτά που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και εν γένει τις χώρες τις Ανατολικής Μεσογείου, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει: «Οι Έλληνες είμαστε προσηλωμένοι στην ειρήνη. Θέλουμε διάλογο αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Θέλουμε συνεργασία αλλά με σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας».

Σε ερώτηση για την εξωτερική πολιτική που θα εφαρμόσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση, ο Γιώργος Κουμουτσάκος υποστηρίζει: «Η ΝΔ θα εφαρμόσει μια στιβαρή, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική ανοικτών οριζόντων, που θα αναβαθμίζει τη θέση μας στην ΕΕ, την ευρύτερη γειτονιά μας και την παγκόσμια κοινότητα. Μια πολιτική πατριωτική, νηφάλια, αποφασιστική και δραστήρια, που υπερασπίζεται και προάγει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Τέλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος κληθείς να προβλέψει τη σύνθεση της επόμενης Βουλής σημειώνει με νόημα: «Για το συμφέρον της πατρίδας μας, είναι καλό να μην επιτρέψουμε να επηρεάζουν την πορεία της χώρας οι φωνές που εκφράζουν τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας ή εκφραστές πολιτικής φαιδρότητας και θεωριών συνομωσίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πυρά Παππά κατά της κυβέρνησης: «Ένα ευρώ στην κοινωνία, επτά στους δανειστές»
Στο στόχαστρο του μπαίνει η πολιτική των πρόωρων αποπληρωμών του δημόσιου χρέους και υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση εξοφλεί δάνεια χαμηλού επιτοκίου την ώρα που η χώρα δανείζεται ακριβότερα από τις αγορές
Ο Νίκος Παππάς 9
Ο Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά στη Μαντόνα για τα γενέθλιά της – «Έλα ξανά του χρόνου»
Το βράδυ της Πέμπτης η Μαντόνα ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από φωτογραφίες και βίντεο από το εορταστικό κλίμα με τον Μητσοτάκη να το αναδημοσιεύει με στόρι
Κυριάκος Μητσοτάκης 24
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 127
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου