Πολιτική

Εκλογές 2019: Κρίσιμη αναμέτρηση για τη ΝΔ – Πρώτο εκλογικό τεστ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μπροστά του το πρώτο εκλογικό τεστ. Οι σημερινές ευρωεκλογές – αλλά και οι αυτοδιοικητικές εκλογές – είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ συμμετέχει με τον κ. Μητσοτάκη ως αρχηγό και γι’ αυτό πρόκειται για μία κρίσιμη αναμέτρηση και προσωπικά για τον πρόεδρο της ΝΔ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια καθαρή επικράτηση, άλλωστε, όπως αυτή που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης από τους πολίτες, επιτεύχθηκε τελευταία φορά από τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, με τον Κώστα Καραμανλή στο «τιμόνι».

Ούτως ή άλλως, το «χρώμα» που έδωσε στην αναμέτρηση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ, αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική περίοδο, μοιραία προσδίδει χαρακτήρα εθνικών εκλογών στις ευρωεκλογές. Έτσι, οι συσχετισμοί που θα προκύψουν θα κρίνουν εν πολλοίς τις μετέπειτα εξελίξεις και οι βουλευτικές εκλογές – ανεξαρτήτως του χρόνου διεξαγωγής τους – βρίσκονται ήδη στο φόντο.

«Το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχει ένας νικητής κι ένας ηττημένος», ήταν το λιτό σχόλιο του κ. Μητσοτάκη κατά το καθιερωμένο την παραμονή των εκλογών γεύμα με τους δημοσιογράφους. Ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με το επιτελείο του, προτίμησε χθες βράδυ τη συντροφιά της οικογένειάς του, ενώ σήμερα το πρωί (10.30’) θα ψηφίσει στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς. Θα παρακολουθήσει τη ροή των αποτελεσμάτων από νωρίς μαζί με τους συνεργάτες του και στη συνέχεια, όταν το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρήσει στην πρώτη ασφαλή πρόβλεψη για το αποτέλεσμα, θα προχωρήσει στη δήλωσή του, με την οποία θα αποτιμά τους συσχετισμούς που προέκυψαν από τις κάλπες.

Τη δική του σημειολογία έχει πάντως το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διάλεξε ένα… ΣΥΡΙΖΑϊκό στέκι για το γεύμα των δημοσιογράφων, καθώς το συγκεκριμένο καφέ-εστιατόριο στο Παγκράτι αποτελεί πράγματι στέκι πολλών υπουργών της κυβέρνησης. «Αφού δεν έκλεισε η φωνή μου από τόσες ομιλίες και περιοδείες, είμαστε μια χαρά», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος συνοδευόταν από τον συντονιστή στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος, Τάκη Θεοδωρικάκο και στελέχη του γραφείου Τύπου και του επικοινωνιακού τομέα (Σοφία Ζαχαράκη, Γιάννης Μαστρογεωργίου, Κωνσταντίνος Ζούλας, Κύρα Κάπη, Αργύρης Παπαστάθης).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Είμαστε στη θέση να πατήσουμε το κουμπί» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το τελευταίο αίτημα πληρωμής στο Ταμείο Ανάκαμψης
Για «τιτάνιο έργο», που αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη για την αξιοποίηση των επόμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, στην Πανεπιστημίου την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026
127
Πολάκης σε Γεωργιάδη για Πατούλη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανάγκασε να στείλεις το φιλαράκι σου στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας»
Στην πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει ο Παύλος Πολάκης την απόφαση του υπουργού Υγείας να διαβιβάσει στοιχεία για τις εταιρείες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Ο Γιώργος Πατούλης δηλώνει ότι ζήτησε ο ίδιος να ελεγχθεί
Παύλος Πολάκης
ΠΑΣΟΚ κατά Γεωργιάδη για την παραπομπή Πατούλη στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας: «Εμπαιγμός, πριν λίγες ημέρες τον υπερασπιζόταν»
Η Χαριλάου Τρικούπη διευρύνει την επίθεσή της, συνδέοντας την υπόθεση με την εποπτεία των ιδιωτικών δομών υγείας και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πολυετή αδράνεια
Γραφεία του ΠΑΣΟΚ
Τσίπρας από την Ολυμπία: «Να φύγει ο Φλωρίδης» – Μετωπική επίθεση σε Μητσοτάκη για Τέμπη, ακρίβεια και διαφθορά
Η δικαστική εξέλιξη για τους χειρισμούς στον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρέθηκε στο επίκεντρο της παρέμβασης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΕΛΑΣ στο Olympia Forum
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η προσβασιμότητα, η εξαίρεση και το «να μη χρειαστεί να ξανάρθω»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επέλεξε να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του ιδιωτικού τομέα και εξήγησε γιατί στόχος είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να μη θεωρούνται στο μέλλον… είδηση
Δόμνα Μιχαηλίδου