Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές 2019 LIVE – Ανακοινώνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

κυβέρνηση Μητσοτάκη
Φωτογραφία InTime News

Λίγο μετά τις 18:00 στη γενική γραμματεία Τύπου ο Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Οριστικά στο υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας! Ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για Χρυσοχοΐδη. Όλα τα ονόματα.
Πρωθυπουργός και με… θρησκευτικό όρκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – “Χάθηκε” στην αγκαλιά της Μαρέβας και των παιδιών του μετά την ορκωμοσία του.
“Άντε γεια” φώναξε μικρή ομάδα πολιτών στον Αλέξη Τσίπρα τη στιγμή που έφευγε από το Μαξίμου!
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Η ώρα για να ανακοινωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλησιάζει. Πρώτα βέβαια έπρεπε να ορκιστεί ο νέος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μάλιστα δια… τηλεφώνου και μετά ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα ανακοινωθεί το απόγευμα της Δευτέρας (08.07.2019), με τα πρώτα ονόματα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους από το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα μετά το πρώτο αποτέλεσμα των εκλογών και τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ με 39,85%. Τα αποτελέσματα των εκλογών (με τις εκπλήξεις τους τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ) παραδόθηκαν ήδη από τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών Αντώνη Ρουπακιώτη στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τα ονόματα και οι εκπλήξεις

Το ποιοι θα “μπουν” στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα το μάθουμε εντός της ημέρας, καθώς το κυβερνητικό σχήμα θ’ ανακοινωθεί μετά την ορκωμοσία Μητσοτάκη και οι υπουργοί θα ορκιστούν με τη σειρά τους αύριο, προκειμένου το Υπουργικό Συμβούλιο να συνεδριάσει για πρώτη φορά την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι ο Χρήστος Σταϊκούρας, με αναπληρωτή του τον Στέλιο Πέτσα – νυν διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του κ. Μητσοτάκη. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν τον κ. Πέτσα να ορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – όπως θα λέγεται εφεξής το εν λόγω υπουργείο – οδεύει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο έτερο παραγωγικό υπουργείο, αυτό του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος θα πάρει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» της ΔΕΗ. Στο υπουργείο Παιδείας επικεφαλής θα είναι η Νίκη Κεραμέως και στο υπουργείο Τουρισμού – που θα ενοποιηθεί με αυτό του Πολιτισμού – η Όλγα Κεφαλογιάννη. Υπουργός Υγείας λέγεται ότι θα είναι ο Κώστας Τσιάρας, Υποδομών και Μεταφορών ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και Εργασίας ο Γιάννης Βρούτσης.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ακούγεται το όνομα του Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ στο Δικαιοσύνης του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως θα είναι ο Βασίλης Κικίλιας και Προστασίας του Πολίτη ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τέλος, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη προαλείφεται ο Νίκος Δένδιας. Πάντως, όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστούν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής – κυρίως με εξωκοινοβουλευτικούς – που μπορεί αντίστοιχα να προκαλέσουν και «καραμπόλες» σε κάποια υπουργεία.

Εξακομματική η νέα Βουλή – “Πόρτα” στη Χρυσή Αυγή

Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι πια παρελθόν και πλέον η Ελλάδα θα ξημερώσει με εξακομματική Βουλή και με μια νέα κυβέρνηση αλλά και σε μια νέα κανονικότητα όπως λένε οι ειδικοί. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο μεγάλος νικητής που αναδείχθηκε από τις εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι έχασε την εξουσία δεν ηττήθηκε κατά κράτος αλλά πήρε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό.

Η είδηση της βραδιάς είναι το γεγονός ότι μετά από 7 χρόνια η Χρυσή Αυγή, το κόμμα που εξέθρεψε το μίσος, την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό μένει εκτός Βουλής. Στις ειδήσεις της βραδιάς επίσης είναι ότι δυο πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή μετά τις εκλογές. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις