Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΥΠΕΣ αποτελέσματα εκλογών: Παραδόθηκαν στον πρόεδρο της Βουλής

ΥΠΕΣ αποτελέσματα εκλογών: Παραδόθηκαν στον πρόεδρο της Βουλής
Φωτογραφία InTime News

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (08.07.2019) ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης βρέθηκε στη Βουλή για να παραδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Παραδίδοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο Αντώνης Ρουπακιώτης τόνισε πως πρόκειται για το 99,86% της ενσωμάτωσης, καθώς απομένουν να ενσωματωθούν μόνο κάποια τμήματα ετεροδημοτών.

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει τη σταθερή δύναμη των κομμάτων, τις έδρες και μένει να ολοκληρωθεί η αποτύπωση των σταυρών για τους υποψήφιους βουλευτές, τόνισε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

Επανέλαβε ότι στα Εξάρχεια, όπου άγνωστοι έκλεισαν μια κάλπη, θα γίνουν την άλλη Κυριακή (14.07.2019) επαναληπτικές εκλογές, όπως είχε γίνει και το 2012. Ο κ. Ρουπακιώτης, πάντως, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν επηρεάζει τη δύναμη των κομμάτων ούτε και εξαρτάται από αυτό αν θα βγεί ή όχι κάποιος βουλευτής.

Παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ευχαρίστησε τον κ. Ρουπακιώτη για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών και την τήρηση των διαδικασιών. «Δεν υπήρχε σκιά και όλα έγιναν άψογα», τόνισε.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Βουλής θα παραδώσει με τη σειρά του τα αποτελέσματα των εκλογών στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, πριν εκείνος υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για να του δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις