Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Φώφη Γεννηματά: Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε – Είναι το χθες, είμαστε το αύριο

Εκλογές 2019 – Φώφη Γεννηματά: Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε – Είναι το χθες, είμαστε το αύριο

Από την Πλατεία Κοτζιά η Φώφη Γεννηματά στέλνει «Μήνυμα Αλλαγής» λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές.

“Αγωνιζόμαστε για να γυρίσει σελίδα  η  Ελλάδα και η Ευρώπη. Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών”, είπε η Φώφη Γεννηματά, στην κεντρική της ομιλία πριν τις ευρωεκλογές.

Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά και τον εθνικισμό. Είμαστε απέναντι, καθαρά και ξάστερα. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα παραδίδει τις προσδοκίες του για το αύριο και το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά που στάθηκε σκληρά απέναντι στην Ελλάδα όλα τα χρόνια της κρίσης. Σε αυτή την Αριστερά ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ – κι ας μεταμφιέζεται κατά καιρούς ο κ. Τσίπρας σε σοσιαλιστή. Κι ας προσπαθεί να μιμηθεί ως και τη φωνή του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχει μπερδέψει την πολιτική με την επιθεώρηση. Αρκετά πια οι θεατρινισμοί, οι μάσκες, τα προσωπεία”.

Συνεχίζοντας την διμέτωπη επίθεση απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: “Τσίπρας και Μητσοτάκης παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της πόλωσης, στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Με λίγη βοήθεια από τους φίλους τους που λέει και το τραγούδι. Τη δημόσια τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να πείσουν ότι οι εκλογές είναι παιχνίδι για δύο . Τσίπρας ή Μητσοτάκης; Οι δύο δήθεν μονομάχοι. Kατασκευασμένη πόλωση, όπου το να χέρι, νίβει τα άλλο. Και για τρίτες εκλογές στήνουν το κόλπο της δήθεν μικρής διαφοράς. Μιλούν για ντέρμπι. Είναι fake news, είναι παγίδα για να πάρουν προοδευτικούς ψηφοφόρους από μας την τελευταία στιγμή. Γυρίστε τους την πλάτη”.

Η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: “Επειδή μέσα στον πανικό του, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε σε μένα , πάντα με ψέματα, για δήθεν συμφωνίες, θέλω να του πω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άνθρωποι στην πολιτική που έχουν τσίπα.

Ποιος μιλάει;

  • Ο συγκυβερνήτης και συνεργάτης των ακροδεξιών.
  • Ο προστάτης της Καραμανλικής περιόδου.
  • Ο άνθρωπος που με την πολιτική του έγινε ο μεγάλος χορηγός του κ.Μητσοτάκη.
  • Ο ίδιος που από το Bella ciao πήγε στη dolce vita.

Και δεν σας σώζουν τώρα ούτε οι ύμνοι στη μεγάλη Αλλαγή του 1981 , ούτε οι αναφορές στο 1-1-4 και τη γενιά του Πολυτεχνείου. Θα σας κυνηγούν πάντα οι εικόνες με τις αγκαλιές και τα φιλιά με τον συνεταίρο σας, τον κ. Καμμένο. Θα σας ακολουθούν πάντα οι ακροδεξιοί που τοποθετήσατε περήφανα στην Κυβέρνηση και στην ευρωλίστα σας. Και μην ξεχάσετε, την επόμενη φορά που θα θυμηθείτε τον Άρη Βελουχιώτη, να έχετε στο πλάι σας την κυρία Κουντουρά”.

“Από την άλλη μεριά ο κ. Μητσοτάκης στη δίψα του για την καρέκλα, μας κατηγορεί για «ίσες αποστάσεις». Μας ζητά να συμπαραταχθούμε γιατί; Για να γυρίσουμε στο χθες; Γιατί δεν εκφράζει «Αλλαγή», εκφράζει στυγνά την πρόθεση του για την επιστροφή της δεξιάς. Είμαστε ο ιδεολογικός τους αντίπαλος. Η δεξιά του κ.Μητσοτάκη, τρώει το κοινωνικό κράτος. Η νέα δεξιά του κ.Τσίπρα, τρώει την ανάπτυξη. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν την ελπίδα. Είμαστε απέναντι και στις δύο αυτές πολιτικές. Το μέλλον δεν είναι η δεξιά. Δεν έχει νόημα να αλλάξει ο Μανωλιός, να βάλει τα ρούχα του αλλιώς”, είπε η Φώφη Γεννηματά.

“Απευθυνόμαστε πριν από όλα στους νέους. Εμείς δεν σας λέμε τι να μην κάνετε. Δώστε  τη μάχη της γενιάς σας, για ένα καλύτερο αύριο. Η ψήφος σας είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες.

Απλώνουμε το χέρι σε εκείνους που αηδιασμένοι από την εικόνα της πολιτικής αρένας που στήνουν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία , προσανατολίζονται στην αποχή. Οφείλουμε να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε. Κομμένη η πλάκα της αποχής που λένε και οι νέοι μας.

Απλώνουμε το χέρι και σε εκείνους τους παλιούς μας συντρόφους και φίλους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί. Και δεν μιλώ φυσικά για αυτούς που επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα με συμφωνίες για καρέκλα. Αυτούς τους ελάχιστους, δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη, σκέφτονται ψήφο στον Μητσοτάκη για να ηττηθεί ο Τσίπρας. Τους λέμε ότι αυτό επιδιώκει και ο Τσίπρας. Να μην ψηφίσουν οι προοδευτικοί πολίτες Κίνημα Αλλαγής. Γιατί αυτή είναι η πραγματική του ήττα.

Απευθύνομαι προσωπικά στις γυναίκες γυρίστε την πλάτη σε αυτούς, τους δήθεν αριστερούς που μας βλέπουν ως τη σύντροφο που πρέπει να βολέψουν. Γυρίστε την πλάτη στους κλασσικούς δεξιούς, που θέλουν να μας περιορίσουν σε γυναικεία επαγγέλματα. Έχουμε τη δύναμη μαζί, με το Κίνημα Αλλαγής, να φτιάξουμε το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας”, είπε ακόμη η Φώφη Γεννηματά.

Και η Φώφη Γεννηματά κατέληξε λέγοντας: Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είναι αυτοί. Η Πρόοδος είμαστε εμείς! Το χθες είναι αυτοί! Το Αύριο είμαστε εμείς! Δεν βάζουμε όρια στα όνειρά μας. Τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας”.

Δείτε την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Φώφης Γεννηματά στη πλατεία Κοτζιά:

Η ομιλία μου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, στην πλατεία Κοτζιά.#kinima_allagis #minima_allagis #ItsTime #σχεδιο_ελλαδα #προχωραμε

Gepostet von Fofi Gennimata am Mittwoch, 22. Mai 2019

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις