Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2019 Live: Πρόωρες εκλογές μετά το θρίαμβο της ΝΔ

Εκλογές 2019 Live: Πρόωρες εκλογές μετά το θρίαμβο της ΝΔ

«Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών», ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια», είπε ο πρωθυπουργός.
Παραδοχή ήττας και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αιχμές για την επόμενη ημέρα.
Eκτίμηση από τη Singular Logic: Στο 9% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με απόκλιση μισής μονάδας.
Δείτε με ένα κλικ όλα τα αποτελέσματα των εκλογών.
Λεπτό προς λεπτό όλα όσα συμβαίνουν στο live blog του newsit.gr.

Οι κάλπες έκλεισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Και τόσο τα exit poll, ένα κοινό για τα ιδιωτικά κανάλια και ένα ξεχωριστό από την ΕΡΤ όσο και η Singular Logic δίνουν μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στην Κυψέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά μαζί με τον γιό του Κωνσταντίνο, ενώ δεν έλειψαν και τα κατά τόπους προβλήματα με μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν… εμφανίστηκαν ποτέ ή οι ουρές εξαιτίας τόσο της τριπλής ή κατά περιπτώσεις τετραπλής κάλπης όσο και γιατί φαίνεται η συμμετοχή να είναι μεγάλη. Δείτε όλα όσα προηγήθηκαν, εδώ.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του newsit.gr

Δείτε εδώ τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ, λεπτό προς λεπτό, και διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τις εκλογές.

Προκόπης Παυλόπουλος: Να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε

“Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο κατά την οποία άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες εγκαταλείπουν δυστυχώς το σκάφος της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν σε αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι η ώρα εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε” τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Και πρόσθεσε: “Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ενοποίησης της Ευρώπης, προκειμένου η Ευρώπη να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί. Όχι μόνο για τους λαούς της αλλά για να διαδραματίσει ένα δημιουργικό, πλανητικό ρόλο, ευεργετικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Αλέξης Τσίπρας: Η ώρα της ευθύνης των πολλών

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο 1ο δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

«Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

«Είναι μέρα ευθύνης να επικυρώσει ο καθένας και η καθεμία και να εγκρίνει και να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Να μην αφήσει καμία χαραμάδα, καμία κερκόπορτα ανοιχτή σε κανέναν την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανέναν, είτε εντός, είτε εκτός της χώρας» είπε ο πρωθυπουργός.

«Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο λόγος τους πολίτες

“Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κηφισιά.

“Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και θέλω να ευχαριστήσω τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους που υποστηρίζουν αυτή την δημοκρατική διαδικασία των εκλογών” πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φώφη Γεννηματά: Κλείστε την πόρτα στην ακροδεξιά

«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος. Η κ. Γεννηματά ψήφισε στο 100ο δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις