Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: «Με την Ελλάδα τον Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών»;

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: «Με την Ελλάδα τον Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών»;

Την απόφασή του να καταθέσει αύριο την πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη επαναβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καβάλα, βάζοντας παράλληλα το εξής δίλημμα: «Με την Ελλάδα των Πολάκηδων ή με την Ελλάδα των πολλών;».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές και «να μην αφήσουν κάποιους άλλους ν’ αποφασίσουν για τη δική τους τύχη ερήμην τους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά, αλλά και αφήνοντας στην άκρη «την τοξικότητα, την πόλωση και το διχασμό της πολιτικής ζωής». Επίσης, η ΝΔ θα επιδιώξει μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, χωρίς να διχάζει τους πολίτες, αλλά και ότι η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, εξάλλου, ότι κεντρικός στόχος της πολιτικής του παραμένει η διεκδίκηση μικρότερων στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστηρίζοντας ότι δεν δεσμεύεται από τις επιλογές μιας κυβέρνησης που οδήγησε την οικονομία σε τραγικά αδιέξοδα. Συμπλήρωσε δε πως «τα χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερους φόρους για όλους τους Έλληνες».

Αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στις νέες αποκαλύψεις για το Μάτι: «Έστησαν μια τηλεοπτική φιέστα την ώρα που γνώριζαν πως βρισκόμασταν μπροστά σε μια τραγωδία με δεκάδες νεκρούς». Ενώ για τον κ. Πολάκη επέμεινε πως «Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας», από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός αποφάσισε να καλύψει πλήρως τον υπουργό του στην επίθεση κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Σημείωσε επίσης ότι «η Χρυσή Αυγή έχει έναν μεγάλο πολιτικό χορηγό: τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σχολιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι αποτελείται από παλιά και ανακυκλωμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ πραγματοποίησε προσωπική επίθεση κατά του Πέτρου Κόκκαλη, λέγοντας πως «είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει παππού, αλλά δεν έχει πατέρα. Γιατί ξεχνούν ότι ο πατέρας του είναι ο άνθρωπος που ταυτίστηκε με τον όρο “διαπλοκή” στην Ελλάδα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις