Πολιτική

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη

Ρευστότητα στην αγορά, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, χαμηλή φορολογία και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να τρέξει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτά είναι τα τέσσερα προαπαιτούμενα για να μπει ξανά μπροστά η μηχανή της οικονομίας και κυρίως να επανέλθει η κανονικότητα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από το Βόλο και μία ακόμη θεματική εκδήλωση της ΝΔ για την εργασία και την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πως αντιθέτως στόχος της δικής του κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

[read4more]

Δεν παρέλειψε πάντως να ζητήσει εκ νέου ισχυρή εντολή για να υπάρξει μια σταθερή κι αποτελεσματική κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί όλα τα παραπάνω, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι το κόστος δανεισμού μέσα από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχει μειωθεί κατακόρυφα μετά από τις ευρωεκλογές, αποτυπώνοντας την προσδοκία που υπάρχει για πολιτική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τα περί «κοινωνικού συμβολαίου» ανάμεσα σε επιχειρήσεις κι εργαζομένους, με έμφαση στη δίκαιη διανομή του «υπερπλεονάσματος» των επιχειρήσεων, αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από αυτό του ΑΕΠ. Ειδικά για τις επενδύσεις, αναφέρθηκε στο Ελληνικό, το οποίο μπορεί να φέρει έως και 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

Βάρος δίνει ο κ. Μητσοτάκης και στη στήριξη της οικογένειας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ξεκαθάρισε και πάλι ότι η ΝΔ δεν θα καταργήσει επιδόματα ούτε θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις. Αντιθέτως, θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός που θα εγγυάται την καταβολή τους.

Προανήγγειλε επίσης αυστηρούς ελέγχους για την αδήλωτη κι ανασφάλιστη εργασία και τις καθυστερήσεις πληρωμών ή την εργασία εκτός ωραρίου, δηλώνοντας αποφασισμένος να τηρηθεί στο ακέραιο και προς όφελος των εργαζομένων η εργατική νομοθεσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά ΕΛΑΣ για δήλωση Μπίστη: «Είναι επίσημη θέση ότι δεν πρέπει να προχωρήσει το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου;» 
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά διευκρινίσεις από το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανάρτηση για την ηλεκτρική διασύνδεση και τα περί «win win» λύσεις με την Τουρκία
Νίκος Μπίστης
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τα περί τροπολογίας υπέρ Ντίλιαν: «Κατεβαίνετε τα σκαλοπάτια της απελπισίας μετά από κάθε δημοσκόπηση»
Κυβερνητικές πηγές απορρίπτουν τις αιχμές της Χαριλάου Τρικούπη περί τροπολογίας για τον Ταλ Ντίλιαν, κάνοντας λόγο για θέμα που έχει επανειλημμένως διαψευστεί
Μέγαρο Μαξίμου
ΠΑΣΟΚ: «Αληθεύει η μεθόδευση να πέσει στα μαλακά ο Ισραηλινός απόστρατος που εκβιάζει δημόσια τον πρωθυπουργό;»
Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση για τις πληροφορίες περί τροπολογίας υπέρ του ιδρυτή της Intellexa, κάνοντας λόγο για «ύστατο σκαλοπάτι παρακμής»
Γραφεία ΠΑΣΟΚ, Χαριλάου Τρικούπη