Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: Τέσσερις άξονες για την ανάπτυξη

Ρευστότητα στην αγορά, αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, χαμηλή φορολογία και μια κυβέρνηση αποφασισμένη να τρέξει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αυτά είναι τα τέσσερα προαπαιτούμενα για να μπει ξανά μπροστά η μηχανή της οικονομίας και κυρίως να επανέλθει η κανονικότητα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Από το Βόλο και μία ακόμη θεματική εκδήλωση της ΝΔ για την εργασία και την επιχειρηματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα από τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πως αντιθέτως στόχος της δικής του κυβέρνησης είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

Δεν παρέλειψε πάντως να ζητήσει εκ νέου ισχυρή εντολή για να υπάρξει μια σταθερή κι αποτελεσματική κυβέρνηση που μπορεί να εγγυηθεί όλα τα παραπάνω, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι το κόστος δανεισμού μέσα από τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχει μειωθεί κατακόρυφα μετά από τις ευρωεκλογές, αποτυπώνοντας την προσδοκία που υπάρχει για πολιτική αλλαγή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τα περί «κοινωνικού συμβολαίου» ανάμεσα σε επιχειρήσεις κι εργαζομένους, με έμφαση στη δίκαιη διανομή του «υπερπλεονάσματος» των επιχειρήσεων, αλλά και στην αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από αυτό του ΑΕΠ. Ειδικά για τις επενδύσεις, αναφέρθηκε στο Ελληνικό, το οποίο μπορεί να φέρει έως και 60.000 νέες θέσεις εργασίας.

Βάρος δίνει ο κ. Μητσοτάκης και στη στήριξη της οικογένειας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ξεκαθάρισε και πάλι ότι η ΝΔ δεν θα καταργήσει επιδόματα ούτε θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις. Αντιθέτως, θα δημιουργηθεί ένας μόνιμος μηχανισμός που θα εγγυάται την καταβολή τους.

Προανήγγειλε επίσης αυστηρούς ελέγχους για την αδήλωτη κι ανασφάλιστη εργασία και τις καθυστερήσεις πληρωμών ή την εργασία εκτός ωραρίου, δηλώνοντας αποφασισμένος να τηρηθεί στο ακέραιο και προς όφελος των εργαζομένων η εργατική νομοθεσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις