Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: «Θ’ απαντάω στη λάσπη»

Εκλογές 2019 – Μητσοτάκης: «Θ’ απαντάω στη λάσπη»

Η μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή – της οποίας το… δεύτερο ημίχρονο θα παιχθεί απόψε αργά το βράδυ – φαίνεται πως εγκαινίασε μια νέα περίοδο αντιπαράθεσης των δύο αρχηγών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει αποφασισμένος να μην αφήσει να πέσει τίποτε κάτω και να μη μείνει καμία προσβολή αναπάντητη από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι, άλλωστε, γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έδειξε να αιφνιδιάζεται από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε χθες πως ουδόλως μετάνιωσε για τη στάση που κράτησε απέναντι από τον πρωθυπουργό.

Εξάλλου, στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του – με αποκορύφωμα ασφαλώς τον Παύλο Πολάκη – είναι αυτοί που ρίχνουν λάδι στη φωτιά και χρησιμοποιούν διχαστικό λόγο, ενώ επιχειρούν και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με αναφορές π.χ. στην οικογένεια του προέδρου της ΝΔ. Σε ό,τι αφορά τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, στη ΝΔ επικρατεί οργή για το χαρακτηρισμό «γλάστρα» που του επιφύλαξε ο πρωθυπουργός, με τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει πως «αν κάτι απέδειξε η συζήτηση στη Βουλή είναι ότι ο κ. Τσίπρας, με τον απαξιωτικό ενικό που χρησιμοποίησε απέναντι στο πρόσωπό μου, απέδειξε αυτό που λέμε εδώ και καιρό: Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε χαρακτηριστικά από την Αιτωλοακαρνανία, όπου περιόδευσε, ότι «ο θετικός λόγος της ΝΔ δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και η λάσπη θ’ απαντάται», αλλά και ότι «η κυβέρνηση, όσο πλησιάζει το τέλος της, θα γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, όλο και πιο τοξική και όλο και πιο κίτρινη».

Από την άλλη πλευρά, σχολιάζοντας τις οικονομικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης χθες βράδυ από τα Γιάννενα κράτησε σαφείς αποστάσεις, χρησιμοποιώντας τη γνωστή έκφραση «πολύ λίγα, πολύ αργά». Επέμεινε δε ότι στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου οι πολίτες θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης στην κυβέρνηση. «Ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Του απαντώ ότι η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης για τη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε κι ένα ενδιαφέρον όσο και αυστηρό μήνυμα προς την Αλβανία. Είπε ότι ο δρόμος της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραμείνει κλειστός όσο δεν σέβεται την ελληνική μειονότητα κι επιβουλεύεται τις περιουσίες των Ελλήνων. «Η κόκκινη γραμμή, την οποία τραβάμε, είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα σταθούμε κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας με τρόπο που δεν θα επιδέχεται καμία αμφισβήτηση», τόνισε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις