Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Δημήτρης Καιρίδης στο newsit.gr

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον το κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ανοίξει ξανά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε πως το βασικό που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά όπλα για να «καταργήσουμε, απαλύνουμε, απαλείψουμε το άρθρο 7 που είναι το βασικό πρόβλημα της Συμφωνίας».

Πρόκειται για το άρθρο που όπως είπε «αναγνωρίζει αυτόνομο μακεδονικό έθνος, γλώσσα, ταυτότητα και μιλάει για Μακεδόνες (…) Θα ζητήσουμε την πάγια ελληνική θέση ότι ο επιθετικός προσδιορισμός δεν πάει μόνο στο όνομα του κράτους αλλά συνολικά στο erga omnes και στα παράγωγά του».

Παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι εύκολο» και σημείωσε πως «θα ανοίξουμε ξανά θέμα χωρίς να λέμε ότι πάμε να την ακυρώσουμε. Υπάρχουν και δυνατότητες ακύρωσης που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και την ίδια τη Συμφωνία», είπε αλλά πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες, όπως η απομόνωση της Ελλάδας.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρικά τόνισε πως είναι ένα πρόβλημα που θα μας ακολουθεί χρόνια αφού καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στην Τουρκία αυτό που θέλει, δηλαδή τη συνεκμετάλλευση. «Με μια Σύνοδο Κορυφής δεν θα λυθεί το θέμα, θα λυθεί σε βάθος χρόνου γιατί υπάρχουν συμφέροντα», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές τις χαρακτήρισε ιστορικές γιατί «κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης» και πρόσθεσε πως «οι ευρωεκλογές σηματοδοτούν το κλείσιμο ενός κύκλου που πρέπει να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου».

Είπε πως «ισχυρή εντολή» (την οποία ζητά συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης) σημαίνει «καθαρή αυτοδυναμία με περισσότερους από 152 βουλευτές» και εξέφρασε την άποψη πως η χώρα χρειάζεται «κοσμογονία το πρώτο εξάμηνο» και η Νέα Δημοκρατία πρέπει «να ξανασυνδεθεί με το ανανεωτικό πνεύμα του ‘74».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης για Τέμπη: «Απολύτως δικαιωμένη η φράση μου για τους πολιτικούς, που είναι για τα μπάζα» – Τι είπε για Τριαντόπουλο και η απάντηση στον Τσίπρα
Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαχωρίζει την πολιτική αντιπαράθεση από τη δικαστική διερεύνηση - «Για ποιον λόγο να παραιτηθώ;», διερωτάται
Γιώργος Φλωρίδης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επιδότηση 20 λεπτών για το ντίζελ - Μέτρο «έκπληξη» με διεύρυνση στο καθεστώς των 72 δόσεων σε 120 και «φρένο» στους servicers
«Το πετρέλαιο θέρμανσης θα κρατηθεί κάτω από 1,75, θα ανακοινωθεί πριν τις 15 Οκτωβρίου», τόνισε ο πρωθυπουργός που έκανε γνωστό ότι έχει αποστείλει επιστολές στην Κομισιόν και στο Eurogroup
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
162
Μαρία Γρατσία για το ιατρείο της Καρυστιανού: Δεν υπάρχει καμία παρανομία, το μηχάνημα βιοανάδρασης πληροί όλες τις προϋποθέσεις
«Όταν εφαρμόζεται το MedWatch δεν είναι δυνατόν να απομονώνεις ένα ιατρείο και να το στοχοποιείς» ανέφερε η συνεργάτιδα της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Η Μαρία Γρατσία 29