Πολιτική

Εκλογές 2019: Ο Δημήτρης Καιρίδης στο newsit.gr

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον το κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ανοίξει ξανά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε πως το βασικό που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά όπλα για να «καταργήσουμε, απαλύνουμε, απαλείψουμε το άρθρο 7 που είναι το βασικό πρόβλημα της Συμφωνίας».

Πρόκειται για το άρθρο που όπως είπε «αναγνωρίζει αυτόνομο μακεδονικό έθνος, γλώσσα, ταυτότητα και μιλάει για Μακεδόνες (…) Θα ζητήσουμε την πάγια ελληνική θέση ότι ο επιθετικός προσδιορισμός δεν πάει μόνο στο όνομα του κράτους αλλά συνολικά στο erga omnes και στα παράγωγά του».

Παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι εύκολο» και σημείωσε πως «θα ανοίξουμε ξανά θέμα χωρίς να λέμε ότι πάμε να την ακυρώσουμε. Υπάρχουν και δυνατότητες ακύρωσης που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και την ίδια τη Συμφωνία», είπε αλλά πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες, όπως η απομόνωση της Ελλάδας.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρικά τόνισε πως είναι ένα πρόβλημα που θα μας ακολουθεί χρόνια αφού καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στην Τουρκία αυτό που θέλει, δηλαδή τη συνεκμετάλλευση. «Με μια Σύνοδο Κορυφής δεν θα λυθεί το θέμα, θα λυθεί σε βάθος χρόνου γιατί υπάρχουν συμφέροντα», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές τις χαρακτήρισε ιστορικές γιατί «κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης» και πρόσθεσε πως «οι ευρωεκλογές σηματοδοτούν το κλείσιμο ενός κύκλου που πρέπει να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου».

Είπε πως «ισχυρή εντολή» (την οποία ζητά συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης) σημαίνει «καθαρή αυτοδυναμία με περισσότερους από 152 βουλευτές» και εξέφρασε την άποψη πως η χώρα χρειάζεται «κοσμογονία το πρώτο εξάμηνο» και η Νέα Δημοκρατία πρέπει «να ξανασυνδεθεί με το ανανεωτικό πνεύμα του ‘74».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη